Marjaana Pitkänen

 

Ja haastattelusarjamme jatkuu. Seuraavana on vuorossa yksi P-Savon tulevaisuuden hiihtäjistä Marjaana Pitkänen. Ole hyvä Marjaana!

 

 

1. Moikka Marjaana. Kuulut Suomen B-maajoukkueeseen ja kauden avauskisat takana.

    Mitkä ovat fiilikset?

 

Kausi on lähtenyt vähän nihkeästi käyntiin. Mutta tavoitteet ovat vasta tammi-helmikuussa, joten aikaa päästä huippukuntoon on vielä onneksi reilusti.

 

 

2. Tavoitteesi

 

   a. tulevalla kaudella: Nuorten 23v MM, Scandinavia cup sekä SM-kisat

 

   b. pitkällä tähtäimellä: Maajoukkuepaikan vakiinnuttaminen sekä maailmancupin kiertäminen 2-3v. sisällä. Myös aikuisten arvokisat ja niissä menestyminen kuuluvat luonnollisesti tavoitteisiin.

 

 

3. Kerro millainen on normaali päivärytmisi

 

   a. kotosalla: herätys ja aamupala 6.30-7.30, treeni 9-11, lounas, lepäilyä ja urheilun ulkopuolisia juttuja iltapäivällä ennen klo 16-17 olevaa toista treeniä. Sitten päivällinen ja rauhoittumista ja venyttelyä esim. telkkarin äärellä ennen nukkumaan menoa, joka yleensä on klo 21-22

 

   b. leireillä: herätys ja aamupala n. 7:30. treeni 9-11, lounas ja päiväunet, toinen treeni klo 16. Päivällinen, jonka jälkeen yleensä jälleen lepäilyä ja venyttelyä ennen kuin taas syödään klo 21. Nukkumaan 22-22.30

 

 

4. Kuka on valmentajasi? Tekeekö hän sulle päiväkohtaiset ohjelmat? Miten yhteistyö sujuu?

 

Jari Ikonen on valmentanut minua 16-vuotiaasta asti. Kesällä ohjelma on yleensä päiväkohtainen, mutta syksyn ja talven aikana katsomme tilanteen jokaisen harjoituksen jälkeen ja suunnittelemme tulevat reenit sen mukaan, miten harjoitukset ovat sujuneet ja miltä tuntuu. Jari kysyy paljon mielipidettäni ja ajatuksiani ohjelmaa suunnitelessaan ja pystyn vaikuttamaan siihen erittäin paljon myös itse ja uskon että siitä on hyötyä myös tulevaisuudessa.

 

 

5. Opiskeletko tällä hetkellä? Mikä sinusta tulee isona?

 

Kirjoitin ylioppilaaksi viime keväänä ja minulla on opiskelupaikka Savonia amk:ssa, mutta en tällä hetkellä opiskele mitään. Iso minusta tulee tuskin ikinä, mutta toivon että ihan ensimmäisenä minusta tulee kova hiihtäjä.

 

 

6. Paljonko harjoittelet kesällä ja mitä harjoittelusi sisältää?

 

Kesällä harjoitteluni on hyvin määräpainotteista. Harjoittelen 15-25 tuntia viikossa. Välillä toki on ohjelmassa kevyitä, palauttavia viikkoja, jolloin määrä voi olla vain n. 10 tuntia. Kesäharjoitteluuni kuuluu ruullahiihtoa, sauvarinnettä, juoksua, salitreenejä, jonkun verran myös suoharjoittelua ja pyöräilyä.

 

 

7. Olet sanonut, että juoksu tekee hyvää hiihtäjälle. Millaisia juoksuharkkoja teet?

 

Juosten tekemäni harjoitukset ovat pääasiassa ihan PK-lenkkejä. Perus juoksulenkin kesto on n. 1-1,5 tuntia. Viime kesänä tein suurimman osan juoksulenkeistä maastossa, vaikka maantiellä juoksusta pidänkin ehkä enemmän. Teen myös joitakin kovempivauhtisia tehotreenejä radalla.

 

 

8. Mieleenpainuvin kisa tähän mennessä?

 

EYOF kisojen voitto Puolassa vuonna 2009.

 

9. Millainen on ikävä harjoitus? Entä mieluisa?

 

Tykkään hiihdosta sen monipuolisten harjoitusmahdollisuuksien vuoksi, mutta pyöräily on aina ollut sellainen harjoitus josta en hirveästi tykkää. Mieluisin harjoitus on kunnon sauvarinne.

 

 

10. Onko sulla erityistä ruokavaliota? Mikä on mieliruokasi? Entä juoma? Käytätkö lisäravinteita?

  

En ole tehnyt itselleni mitään rajoitteita syömisen suhteen, pääasia että saan varmasti tarpeeksi energiaa. Makeasta olen aina tykännyt ja harvoin jälkiruoka jää ottamatta jos sitä on tarjollaJ Mieliruokaa on kalapuikot ja perunamuusi sekä juomana hedelmämehu tai maito. Lisäravinteita en erityisemmin käytä.

 

11. Kuka on suosikkiurheilijasi hiihdossa, juoksussa ja palloiluissa?

 

Arvostan kaikkia huippu-urheilijoita, jotka ovat päämäärätietoisesti ja kovalla työllä saavuttaneet maailman huipun.

 

 

12. Mitä muuta harrastat urheilun lisäksi?

 

Elokuvien katselua, lukemista silloin tällöin

 

 

13. Kups vai Kalpa?  Kalpa

     Tumma vai vaalee? tumma

     Sami J vai Matti H? Matti H

 

14. Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoudet?

 

Vahvuutena hyvä kestävyys ja periksiantamattomuus. Heikkoutena voima sekä välillä liian kovat vaatimukset omia suorituksia kohtaan.

 

15.  Suosikkiohjelmasi televisiossa?

 

Täydelliset naiset

 

 16. Jos voittaisit lotossa miljoonan, mitä tekisit?

 

Sijoituskohteita olisi varmasti monia, mutta ehkä olisin viisas ja laittaisin myös säästöön jonkun verran :)

 

 

 

Kiitokset Marjaana vastauksista. Tiimimme toivottaa sulle menestystä!