Jesse Miettinen

Toimitus tavoitti tiimin urheilijoista Jesse Miettisen

1. Hellou Jesse! Sinulla on ollut tapahtumarikas vuosi; opiskelut päättyivät, olet ehtinyt käymään töissä ja välissä olet myös urheillut ahkerasti. Kerrotko tarkemmin, mitä kevät ja kesä ovat pitäneet sisällään ja mitä sinulle nyt kuuluu?

-Olin opiskeluni aikana Kunnonpaikassa töissä, mukavaa hommaa. Sitten kesä-ja heinäkuun aika tiukasti siellä. Nyt olen ollut n. kuukauden koulunkäynninohjaajana Karttulan ala-asteella, pesti loppuu syyskuun loppuun. Sitten taas jatkuu  kylpylähommat. Urheilun saralla kevät näytti lupaavalta, mutta kausi olikin todella ailahteleva. Välillä hyviä hetkiä ja välillä  todella heikkoja kausia. Osittain ne johtui sairasteluista mutta myös osittain omista hölmöilyistä.

2. Miten kulunut kilpailukausi on sujunut, oletko ollut tyytyväinen, vai onko jotakin jäänyt hampaankoloon?

-Juuri mainitsemistani syistä jäi erittäin paljon hampaankoloon ja niimpä mottoni on muuttunu: no talking, just doing.

3. Antaisitko esimerkin normaalista kesän treeniviikostasi?

-Lyhyesti sanottuna määräviikolla 15-20h, mutta jo kertoneista syistä viikot olivat epämääräisiä tai epäonnistuneita. Tyytyväinen olen kuitenkin yhdistelmätreeneihin, mitkä alkoivat sujua hyvin (uinti, pyörä, juoksu).

4. Olet myös innokas joukkuelajien harrastaja; pelailet talvisin sählyä ja kesäisin futista. Miten koet niiden soveltuvan yhteen kilpaurheilun kanssa, tukevatko ne hyvin itse lajiharjoittelua?

-Kyllä tukevat! Fyysisesti  ja etenkin henkisesti.

5. Millaisin tavoittein lähdet kohti loppukautta?

-Tästä flunssasta kun taas tokenisin, niin saisin  hyviä treeniviikkoja alle ja jonkilaisen kisan tehtyä lidingössä mihin oisin itse tyytyväinen.

6. Entäs mitkä ovat tavoitteesi ensi kesän osalta ja pitkällä tähtäimellä?

-Armeija painaa  hieman päälle. Eli tavoitteita on vaikea asettaa, mutta tavoitteeni on enemmänkin oppia virheistäni. Tavoitteena saada myös ehjä harjoituskausi armeijasta huolimatta.

7. Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi urheilijana? Mikä on erityisesti se osa-alue, jota tulee parantaa, jotta saavutat nuo edellä mainitsemasi tavoitteet?

-Olen ollut on/off- urheilija liikaa. Koitan saada enemmän on-vaihetta käyntiin ja tasaista suorittamista kehittyä koko ajan. Triathlonissa on selvästi parannettavaa uintivauhdissa.

8. Onko sinulla idoleita urheilun parissa?

-Minulla ei ole varsinaisesti idoleita. Seuraan kyllä paljon urheilua ja sieltä on tullut urheilijoita. keistä toivon , että ne pärjäisi  kisoissa ja peleissä.

Jalkapallo: Saksa maajoukkueena. Chelsea, Borussia Dortmund seurajoukkueina ja pelaajina Christiano Ronaldo, Bastian Schweinsteiger, Marco Reus ja Andre Shurrle.

Hiihdossa: Fanitin pitkään saksalaisia  hiihtäjiä mutta niiden lopetettua, tällä hetkellä toivon Petter Northugin nousevan huipulle uudestaan. Ja naisissa Therese Johaugia ja Stefanie Böhleriä

Jääkiekossa: Kanadaa, Tps,  ja monia pelaajia.

Nämä esimerkkeinä.

9. Urheilijan elämään kuuluu ankaran treenaamisen ja kilpailemisen ohella myös vapaa-aika. Kuinka sinä kulutat vapaa-aikaasi?

-Chillailen kavereitten kanssa. Katson leffoja ja urheilua ynnämuuta ynnämuuta. Ei ole vapaa-ajan ongelmia.

10. Jos sinulla on ollut nyt tapahtumarikas vuosi, niin sellainen on tulossa myös ensi vuodesta. Kerrotko tarkemmin, mikä tammikuussa odottaa ja millaisia ajatuksia sekä odotuksia sinulla on tuon kokemuksen suhteen?

-Joo eli siis menen Kajaaniin Kainuun prikaatiin. Eihän se paljoa kiinnosta vielä, mutta menen sinne tekemään mitä käsketään ja katsotaan mitä päivät tuo tullessaan, tuleeko natsoja vai ei…….

Kiitos Jesse haastattelusta ja tsemppiä tulevaisuuden koitoksiin!