EM-Helsinki 2012

Iltakisaa 27.6.
Jäntti & Artsi
Artsi
200 m menijöitä
Kohtalokas 1500 m finaali

Tälle sivulle kirjoitellaan yleisurheilun EM-kisojen ajan (ja vähän jo etukäteen) pienimuotoista blogia, osittain asiaa ja muuten vähän sinne päin. Luvassa siis näkemyksiä lähinnä Artsin ja Jonien näkökulmasta kisastadionin penkeiltä.

Jäntin yhteenveto 2.7.2012

Paketoidaan kisat tutuilla topeilla ja flopeilla.

Top 5 tähdet

 

1. Renaud Lavillenie

Huikean seiväskisan mestari huipputuloksella 597. Myös ykkössuosikki Lontoossa

2. Mo Farah

Viiden kilometrin kiihtyvä VK, jossa viimeinen kierros taisi mennä MK:n puolelle. Haastaa afrikkalaiset Lontoon pitkillä ratamatkoilla.

3. David Storl

Komea kuulan voittotulos 21,58 ja niukasti yliastuttu 22-metrinen. On jenkkien ykköshaastaja Lontoossa.

4. Robert Harting

Nyt ei paita revennyt, mutta kova kiekon voittotulos 68,30 ja mestaruus olivatkin odotettuja. Lontoossa ei haastajaa ole näköpiirissä.

5. Christophe Lemaitre

Odotettu satasen mestaruus, mutta pikaviestissä vain pronssia. Taistelee finaalipaikasta ainoana valkoihoisena Lontoossa.

 

Flop 5 tähdet

 

1. Betty Heidler

ME-nainen jäi moukarin karsintaan.

2. Mahiedine Mekhissi-Benabbad

Voitti esteet, vaikka espanjalainen olisi ilman kaatumista tullut ohi. Hölmöili jälleen kerran tönimällä kisamaskottia.

3. Silke Spiegelburg

Ilman mitalia seipäässä. Ei hallinnut hermoja vaativissa oloissa.

4. Chris Tomlinson

Ei selvinnyt pituuden finaaliin. Ei lupaa hyvää Lontooseen.

5. Andreas Thorkildsen

Keihään nelonen vaisulla tuloksella. Oli tosin reisivaivainen.

 

Top 5 maat

 

1. Norja

Lähes yhtä kovaa menestystä kuin 1994. Mitalisaldo 1+1+2, vaikka Thorkildsen, Måkestad-Bovim 1500 metrillä, Okparaebo 100 metrillä ja Vukicevic aidoissa jäivät ilman mitalia. Hurjassa nosteessa.

2. Saksa

Mitalitilaston voitto ja plussaa siitä, että lähes kaikki huiput paikalla Helsingissä.

3. Ukraina

Eniten mitaleja (17). Hyödynsi huippujen poissaolon parhaiten. Naiset otti 14 mitalia ja varsinkin juoksupuolella erittäin vahva, vaikka naisten pikaviesti kariutui yllättävään vaihtorikkoon.

4. Hollanti

Kovassa nousussa varsinkin juoksijoidensa ansiosta. Viisi mitalia, joista kaksi kultaa, kiitos Alankomaiden Antilleista vaihtaneen Churandy Martinan.

5. Tshekki

Viisi mitalia, kolme kultaa. Nostanut profiiliaan varsinkin happomatkoilla.

 

Flop 5 maat

 

1. Suomi

Käsittämätön määrä alisuoriutujia. Varsinkin kärkiurheilijoiden osalta.

2. Espanja

Kestävyysjuoksijoiden taso selvässä laskussa. Enemmänkin ilonaiheita kenttälajien puolelta.

3. Venäjä

Helsinki näytti, että ei hallitse yhtä suvereenisti, mikäli ollaan mukana B-ryhmällä. Liekö doping-kontrolli laskenut tasoa muutenkin.

4. Valko-Venäjä

Vain viisi mitalia, eikä ainuttakaan kultaista.

5. Sveitsi

Kolme pistesijaa seuraaville vuoden 2014 EM-kisaisännille. Ykkösnimet, maratoonari Röthlin ja jostain syystä myös Urech aidoissa poissa Helsingistä.

 

Top 5 suomalaiset

 

1. Niclas Sandells

Mahtava välierävoitto, mutta mahdollinen EM-kulta meni kaatumiseen. Siinä meni kenties uran paras sauma arvokisavoittoon.

2. Roni Ollikainen

Ei yhtä lennokasta kuin Jämsässä, mutta hieno kuutossija arvokisojen ensikertalaiselle. Ronin aika koittaa vielä!

3. Aiturinaiset

Neziri, Leinonen ja Millard onnistuivat omassa lajissaan erinomaisesti. Millard tosin floppasi pitkässä viestissä.

4. Aleksi Tammentie

Takaportin kautta kisoihin ja ennätys tiskiin. Hieno suoritus, vaikka jakoa ei finaaliin ollutkaan.

5. Ari Mannio

Kulta olisi ollut tarjolla. Kuitenkin mitali, joten kohtuu tyytyväinen voidaan olla.

 

Flop 5 suomalaiset

 

1. Osku Torro

Tämänhän ei olisi pitänyt yllättää. Jälleen floppaaminen arvokisoissa.

2. Jere Bergius

42 sentin päässä ennätyksestään. Nukkui kisan ensimmäisen hyppynsä ohi. Käsittämätöntä touhua uran tärkeimmässä kisassa.

3. Jonathan Åstrand

Seitsemän kymmenystä ennätysvauhdistaan. Siitä ei yksinomaan voi stadionin kaarteita syyttää.

4. Teemu Wirkkala

Nilkkavaivaisena kisoihin, vaikka tiesi ettei kisasta mitään tule. Olisiko kenties ollut joku tervekin heittäjä tilalle?

5. Jarkko Järvenpää

Totaalinen mahalasku kympillä. Jopa allekirjoittanut olisi pysynyt mukana viimeiset 6000 metriä!

Erityismaininta: Jussi Heikkilä

Ei mitään uutta auringon alla. Ei ikinä enää arvokisoihin, kiitos!

 

Top 10 tulokset

 

1. Renaud Lavillenie

597 seiväshyppyyn haastavalla stadionilla.

2. Sergei Shubenkov

Pika-aitojen välierissä hurja 13,09 1,1 metrin vastatuulessa. Kuinka moni stadionilla noteerasi tämän? Reaktioista päätellen ei kovin moni.

3. Fabrizio Donato

35-vuotiaan italialaiskonkarin 17,63 kolmiloikan haastavissa oloissa oli kisojen huippukohtia.

4. David Storl

21,58 kuulassa. Nykypäivänä tulos voidaan laskea raskaaseen osastoon.

5. Irina Davydova

400 metrin aidoissa maailman kärkitulos 53,77.

6. Hollanti

Miesten pikaviestin voitto kovalla ajalla 38,34. Juoksuvoimaa, mutta ennenkaikkea erinomaisia vaihtoja.

7. Yelena Arzhakova

1.58,51 kasin arvokisafinaalissa on kovan luokan temppu.

8. Olha Saladukha

Maailman kärkitulos 14,99 kolmiloikassa. Yksi kisojen ylivoimaisimpia mestareita.

9. Robert Harting

68,30 on nykypäivänä kova tulos kiekossa, vaikka kyseinen tulos saksalaiselle lähes rutiinia onkin.

10. Sandra Perkovic

Kaksi ekaa verkkoon kiekkofinaalissa, mutta kasasi itsensä ja kiskaisi komean 67,62

 

Top 5 tiimi

 

1. Artsi

Otti kaiken ilon irti. Veti välillä aivan omaa show'taan katsomossa ja kerran myös tv-katsojille. Tunnetilat heiluivat laidasta toiseen ja ne myös näkyi ja kuului. Tavaraakin hävisi mutta ainoastaan shampoo lopullisesti.

2. Puinnit

Tiimissä tuntuu olevan niin paljon valmennusosaamista, että suomalainen yleisurheilu on ilmeisesti pelastettavissa. Liiton valmennusvakanssejakin harkittiin haettaviksi, mutta lopulta tultiin järkiin ja vedettiin hakupaperit takaisin. Kovaa puintia niin katsomossa kuin aamupalapöydässäkin.

3. Taskisen mentaalinen kaava

Tiimin EM-kisavahvistus Taskinen esitteli vallankumouksellisen mentaalisen kaavan heti kisojen alkumetreillä. Kisat näyttivät toteen sen, että kaavalle voisi olla suomalaisilla käyttöä.

4. Tiimi liikenteessä

Jäntti ratissa, Jääskeläinen kartturina ja Sikanen & Taskinen takapenkillä oli lyömätön yhdistelmä. Liikennesääntöjä jouduttiin välillä rikkomaan, mutta suuremmilta polemiikeilta vältyttiin.

5. Naisten pitkän viestin osuusajat

Aikoja laskettiin sen seitsemänkymmentä kertaa ja lopulta ajat saatiin kohdilleen. Ainakin paremmin kuin liitossa.

 

1.7.2012

Artsi ja Joni junassa ja kisat siis ohi (itse asiassa tätä kirjoittaessa miesten pitkä viesti on vielä juoksematta). Hikoiltu on aamulla pitkän lenkin merkeissä Helsingin hienoissa maisemissa sekä minun ja Arton juostessa stadionilta Pasilaan 1500 m jälkeen. Ja katsomossakin oli kyllä kuuma!

Suomalaisittain kisat eivät saaneet toivottua päätöstä. Seurattiin lähietäisyydeltä kuinka Sandells kaatui 500 metriä ennen maalia. Myöskään hiekkalaatikon miehet eivät yltäneet mitaliin, sillä Evilä jäi suht vaatimattomalla tuloksellaan ulos kolmelta viimeiseltä kierrokselta, eikä Ollikainen saanut Jämsän kisan kaltaista lentoa hyppyynsä. Ollikaiselta kuitenkin kelpo suoritus ja kuudes sija.

Kyllä hieman sylettää. Nimittäin 1500 m kisan voittanut norjalainen Ingebrigtsen oli vailla mahdollisuuksia Niclasta vastaan alkuerän kirivaiheessa. Mihin Nikke olisi yltänytkään!?! Toisekseen ärsyttää suomalaisen yleisön asiantuntemuksen taso. 80 metrin keihäskaarelle hurrataan, mutta 110m aj. välierissä nähdyt ajat 13.09 ja 13.15 eivät aplodeja ansainneet. Vastatuuleen juoksivat vielä. Jokainen puoliaktiivinenkin penkkiurheilija tietää, kumpiko noista oli oikeasti kovempi tulos.

Ei menneet suomalaisilta tosiaankaan kisat putkeen. Tulokset puhuvat puolestaan, kuin myös uuden valmennuspäällikön valinta, sillä kumpikaan ei mieltä lämmitä. Onneksi sentään aurinko lämmitti kisojen aikana usein tuota E-katsomoa, niinpä koteihinsa palaa ruskettuneet tiimiläiset.

Supersunnuntai toteutui kuitenkin ulkomaalaisten urheilijoiden toimesta. Hurjia tuloksia tehtiin ja osa niistä tuli taltioitua kännykän muistiin. HD-laadulla vieläpä!

Ensikertalaiselle arvokisojen seuraaminen oli huikea kokemus! Muistot säilyvät mielessä pitkään, ja jos muisti pätkii, niin onneksi monta kuvaa ja videota tuli napattua muistin virkistykseksi. Kisojen ulkopuolellakin hauskaa riitti, siitä pitivät huolen kovan luokan iltapuinnit tiimiläisten ja Taskisen kesken. Eikä muuten eksytty kertaakaan reissun aikana!

Yhteenvetoa koko kisoista tulee sivuille myöhemmin.

-Joni

30.6.2012

Nahka hieman hellänä ja neljäs päivä yu-vilskettä takana. Lopun (ei meidän) lähestyessä meidänkin urheilu saa uutta pontta, siispä tänään lenkkeiltiin jo kahdesti. Lisäksi ollaan Artsin kanssa punottu pientä sotasuunnitelmaa huomiselle supersunnuntaille, sillä meidän pitää liikkua pientä supervauhtia stadionilta Pasilan asemalle ehtiäksemme junaan. Kiirehän on kyllä aina itseaiheutettua, mutta miesten 1500 metriä on pakko seurata, sillä Niclas Sandells runttasi itsensä komealla kirillä finaaliin. Ääni tuli vedettyä melkein käheäksi alkuerän aikana, mutta ilmaiset Mynthonit pelastivat tilanteen.

Muita hienoja suomalaissuorituksia päivän aikana olivat esimerkiksi Johanna Lehtisen ja Sandra Erikssonin juoksut. Jere Bergius ei nähtävästi ole vielä oppinut kellon merkitystä. Tai sitten mentaalinen valmennus rennosti ottamisesta oli päällimmäisenä mielessä.

Hieman tympii tämä suomalainen urheilukulttuuri. Kun O-P heitti kolmannen ja viimeisen heittonsa, porukkaa alkoi lampsia ulos stadikan porteista. Kun 100m aj. päättyi illan viimeisenä lajina, loput lähtivät pois ja voittaja Yanit kiersi kunniakierrosta liki tyhjille penkkiriveille. Pääsinpähän toisaalta nappaamaan leidistä kunnon lähikuvan, kun ei ollut muita ihmisiä esteenä.

Huomenna tämäkin herkku siis päättyy. Toivottavasti kisat saavat suomalaisittain arvokkaan päätöksen, sillä hyviä suorituksia Suomi tarvitsee pitääkseen maineensa yu-piireissä edes jonkinlaisena. Vaan ehkäpä mahalasku puhkaisisi tuon ison kuplan ja aiheuttaisi oikean ryhtiliikkeen ja muutoksen valmennuksessa. Pitäisi hiljalleen alkaa ymmärtää ettei valmennustieto ja -taito tule tutkintotodistuksen kylkiäisenä.

-Joni

29.6.2012

Kolmas päivä Helsingin melskeessä takana. Ratin kääntelyssä ollaan jo lähellä eksperttitasoa, sillä samaan aikaan voidaan sujuvasti selata seuraavan päivän kisa-aikataulua. Tehokasta ajankäyttöä ja aikahan on tunnetusti rahaa. Ja sitähän tarvitaan kun hörpitään 2,5 euron sumppia.

Itse kisoissa tuli muutamia maailmanluokan tuloksia, joilla pystyy Lontoon kisoissakin jo ylpeilemään. David Storl pukkasi 21.58 ja arviolta 22-metrinen oli mitättömän verran yliastuttu.

Yleisöä oli jälleen paikalla varsin komea määrä. Itseäni miellytti kovasti nähdä vanha kunnon Borzakowski livenä kultamitalin arvoista suoritusta tekemässä. On se kova!

Dopingkäryjähän näissä kisoissa ei ole tullut, liekö tuleekaan, mutta meidän tiimiläiset ovat jo kärynneet. Sen siitä saa, kun istuskelee auringossa tuntikaupalla ilman rasvaa!

Tiimiä koskettaa myös tieto siitä, että Kähkösen kestävyyspyramidi on nyt korvattu Taskisen mentaalisella käyrällä. Kovaa puintia on stadionin lehtereillä käyty urheilusta muutenkin. Ja aamulenkkikin tuli heitettyä.

-Joni

28.6.2012

Suuren urheilujuhlan toista päivää kuvaa suomalaisten kohdalla sana miinus. Raati on jakanut tuomionsa katsomossa päivän aikana, ja ikävä kyllä vain Aleksi Tammentie teki oikeasti hyvän suorituksen. Muut pettivät pahoin, epäonnistuivat tai jäivät hieman odotuksia heikompaan tulokseen. Mannion tuloskaan ei ainakaan minua oikein lämmittänyt. Mutta mitali kuitenkin palkintokaappiin, onnea Arille siitä!

Aurinko porotti kisakatsomoon suhteellisen kuumasti, joten paidat lähtivät veks ja alustavien tietojen mukaan ilmaista TV-mainosaikaa meille irtosikin. Toivottavasti kukaan ei säikähtänyt...tunnelma oli katsomossa etenkin illalla huikea, pitkälti keihäsfinaalin ansiosta. Stadikan penkit olivat myös varattuja liki kaikki.

Aamulla kierreltiin vähän kojuja kisapuistossa ja jotkut hurjistuivat jopa jotain ostamaankin. Urheiluliiton telttaan uskaltauduttiin iltapäivällä ja tuttujahan sieltä kuitenkin löytyi.

Urheilua ei ole unohdettu stadionin ulkopuolella, vaan ammattilaisten tavoin lähdettiin aamuseiskalta juoksulenkille. Mitta lenkillä ei aivan ammattimainen ollut, mutta laatu korvaa määrän!

Ja mikä tärkeintä reissussa, edelleenkään ei olla eksytty! Uskaltauduttiin jopa lähteä auton rattiin varman ratikkakyydin sijaan, vähän jännitystä elämään. Ruokapaikkaa tuli etsiskeltyä vähän aikaa, mutta hyvä sellainen lopulta (tuurilla) löytyi.

-Jääskeläinen

27.6.2012

Yleisurheilun EM-kisojen ensimmäinen päivä takana, vaihtelevissa merkeissä, monessakin mielessä. Ensinnäkin, keli vaihteli; välillä antoi vesikuuroa ja välillä piti heittää paidat pois auringon kuumottaessa (oltiin kuitenkin ainoat...). Toiseksi, suomalaisten suoritukset vaihtelivat paljon; kaikki ennätyksistä kolmeen yliastuttuun ja väliinjättämisiin tuli koettua. Kolmanneksi, Arton istumapaikka vaihtui usein ja harvoin oli omalla paikallaan!

Kisojen tunnelma oli suht hyvä, vaikka etenkin aamupäivällä katsomot olivat melko tyhjillään. Miesten viitosen kisan aikana jopa aaltojen tynkää saatiin porukalla aikaan. Ja aiheesta niitä tehtiinkin, sillä voittaja Mo Farah otti omansa pois näytöstyyliin: rauhallinen alkuvauhti joukon hännillä, siitä hiljalleen keulaan ja viimeiset kiekat olivat täysin miehen kontrollissa. Upeaa katsottavaa!

Tiimiläiset pääsivät ottamaan omakohtaista tuntumaa urheiluun 10-ottelu-buffetin merkeissä, eli raavaan miehen ravintoa "niin paljon kuin napa vetää"-periaatteella 10 euron hintaan.

Kertaakaan ei olla eksytty vielä Helsinkiin. Juoksuradoilla niin kuitenkin kävi useallekin, kun Stadikan kaarteet tuppaavat olemaan suomeksi sanottuna käyttökelvottomat pikamatkoille. Hylkäyksiä tuli siis useita ratarikon vuoksi.

-Jonit

25.6.2012

EM-HELSINKI 2012

Suomalaisten kest.juoksijoiden ennakkoveikkailut Artsin silmin:

Nesteet: Sandra juoksi helmikuussa hallissa ilman etelän leiritystä 3000m 8.59. Se vastaa esteissä SE-tulosta 9.30. Sillä olisi finaalipaikka varma ja jopa pistesija. Tällä hetkellä Sandra ei ole siinä kunnossa. Kun vielä vesiestetekniikka ei ole niitä nopeimpia, niin kyllä finaaliin pääsy vaatii kesän parasta juoksua.

N5000m: Rouva Lehtinen on näyttänyt, että oikealla kestävyysvalmennuksella on saatu tulosta aikaan. Vielä talvella Johanna oli Sandran varjossa, mutta nyt on asiat toisin. Taso Helsingin vitosella tulee olemaan kova, mutta jos alkua ei vedettäisi täysillä, niin veikkaanpa Johannaa pisteille. Keuruun viimeistely kolmosella lupaa ainakin hyvää aikaa. Johanna on kunnossa. Tällä hetkellä Suomen ykkönen olipa matka liki mikä hyvänsä.

Mesteet: Jukan viimeistely Saarijärvellä ei hirveitä lupaa. Ja viimeisten päivien aikana ei sellaisia kikkoja löydy, jolla mitalikunto löytyisi. Jopa 8.30 aika on tiukassa. Mutta jos ae:ssä juostaan sopivan hiljaista vauhtia, niin silloin Jukka menee finaaliin. Sen Saarijärven viimeinen tonni osoitti. Veikataan finaalia ja sitten aikaa 8.27.

M1500m: Arvoituksellinen laji ja juoksut täyttä taktiikkaa. Sandellsin ainoa tavoite on finaalipaikka. Kestävyyspuoleen on panostettu pitkäjänteisellä työllä, mutta Sandelssilta löytyy myös kirikykyä. Nyt ei tavoitella SE:tä, eikä aikaa yleensäkään. Kaveri menee finaaliin! Se olisi upea palkinto ja antaisi potkua jatkoon. Sandells on ainut suomalainen todellinen miesmaileri, jolla on mahikset SE:n lyömiseen.

N800m: Vaikka Suvilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia alkuristä jatkoon, niin nainen on niitä harvoja suomalaisjuoksijoita, jotka ovat jatkaneet upeaa uraansa jo vuosia. Finaaliin pääsy vaatii liki 2 min tasoa ja sitä ei keltään härmäläiseltä löydy likikään.

M10000m: Järvenpää juoksi keväällä upean enarinsa, mutta 29 minuutin aika ei riitä korkealle. Tavoitteena voisi kuitenkin olla ennätyksen tuntumaan juostu aika. Silloin homma olisi hoidettu erinomaisesti.

Muutamaa suomalaisjuoksijaa tulee kyllä ikävä, mutta loukkaantumiset ovat jälleen liian monen harmina. Kyllä Räsäsen Matti kympillä parhaassa vireessään olisi juossut hyvillä sijoille. Samoin suomalaisen juoksun supertyypin Karin Storbackan olisi toivonut kilpailevan stadionilla. Mutta näillä mennään ja toivotaan kaikille kesän parasta menoa!

-Artsi

Jonin ennakkotunnelmia:

Futiksen EM-kisat pyörivät telkkarissa ja hyvinvalvottuja öitä on tullut niiden vuoksi vietettyä, mutta myös EM-Helsinkiin lähtö lähestyy hiljalleen ja tunnelma nousee sitä mukaa! Nämä kisathan alkavat jo klo 9 keskiviikkoaamuna, mutta Artsin kanssa saavumme vaille 10 junalla Helsinkiin, käydään nakkaamassa kamat pikavauhtia hotelliin ja sitten katsomoon. Tiukalla aikataululla joutuu vetämään kisarumban läpi muutenkin, sillä parina päivänä kisatapahtumia taitaa olla tarjolla yli 10 tuntia.

Meikäläisellä on ensi kertaa edessä arvokisojen tuijottaminen paikan päällä, joten päätettiin nauttia kerralla kunnolla ja hommattiin liput jokaiselle viidelle kisapäivälle. Muistan kuitenkin 2005 MM-kisat sen verran hyvin, että sadetakki on jo kaivettu esiin...liekö sille sitten tarvetta, sen näyttää seuraavat päivät.

Suomalaisittain kisoista ei itselläni ole kovin suuria ennakko-odotuksia; kunhan mahdollisimman moni suoriutuu tämän kauden tasoa (tai mikä ettei ennätystasoa!) vastaavaan tapaan, niin I'm happy. Ja silloin Suomi-huudot raikaa! Mitaleita suomalaisille tulee vain yksi. Jo keskiviikkona nähdään, onko tuokaan mahdollinen...

-Joni

Jäntin Jonin ennakot:

Pitkälti olen Arton ja Jonin kanssa samoilla linjoilla. Myös itse pidän Sandellsin ja Lehtisen mahdollisuuksia parhaimpina. Näkisin kuitenkin Lehtisen mahdollisuuden 5000 metrillä parempana kovavauhtisessa kisassa. Taktiikkajuoksussa ei mielestäni asiaa ole, koska en enää luota konkarin kiriin mikäli viimeiselle tonnille lähdettäessä on iso nippu kasassa. Lehtinen on Keuruun kolmosen perusteella alle 15.30:n kunnossa, minkä uskoisin riittävän noin kymmenennen sijan huitteille. Kovavauhtisessa kisassa usea juoksisi itseltään jalat alta ja viisasti juokseva Lehtinen tulisi poimimaan muutaman juoksijan viimeisellä kahdella tonnilla.

Sandellsin finaalipaikkaan uskon. Mies kestää vauhtia ja kiriominaisuuksia löytyy. Finaalissa ei kuitenkaan ole jakoa, sen verran kovia kiritykkejä on vastassa. Sandells jäänee finaalissa kahden viimeisen joukkoon.

Eriksson ja Keskisalo omaavat potentiaalia parempaan mitä tänä kesänä on nähty mutta finaaliin ei ole kummallakaan asiaa. Erikssonin viimeistely Keuruun 800 metrillä jäi vaisuun 2.10:een ja Keskisalon juoksussa ei ole Saarijärvenkään perusteella sitä lennokkuutta mitä tarvittaisiin.

Jarkko Järvenpäälle täytyy nostaa hattua! Kaveri juoksi uskomattoman hyvän kympin keväällä, mutta en usko aivan samanlaiseen nyt. Joka tapauksessa lähes tyhjästä EM-joukkueeseen. Ehkäpä Suomen joukkueen yllättävin nimi. Tulevaisuus taitaa olla maantiellä.

Selveniusta ja Granlundia en joukkueessa näkisi, kaikella kunnioituksella. Nyt ollaan kuitenkin arvokisoissa ja tämän kauden näytöt ei kummallakaan puolla kisapaikkaa. Toivotaan ja vaaditaan tähän saumaan kuitenkin kauden parasta.