Maakuntaviestijuoksu

12.9.2021

Eilen se taas juostiin, nimittäin Pohjois-Savon maakuntaviestijuoksu. Paikaksi on vakiintunut Karttulan entinen koulu. Vaikkei koulurakennusta enää ole, ei se ole estänyt tapahtuman järjestämistä. Ja hyvä niin.

Koulurakennuksen puuttuminen oli eilen pienen haasteen edessä, sillä perjantain huippukeli koki täyskäännöksen ja muuttui vesisateeksi. Onneksi lämpötila oli kuitenkin 10 asteen kantturoissa, ei tuulta ja sadekin oli enimmäkseen hyvin mietoa. Pieniä harmaita hiuksia se kuitenkin aina aiheuttaa ja reitti oli paikoin varsin mutainen ja liukas. Puuttuvat sisätilat oli korvattu erilaisilla teltoilla sekä bajamajoilla.

Karttulan Urheilijoiden kivenkovan kisakoneiston taustalla allekirjoittanut ja Kimmo TV HART Laukkanen pitivät taas huolen kuulutushommista. Mikkiin höpöttämisen lisäksi pääsimme juoksemaan kaverisarjassa; mulla aloitusosuus, Miettisen Sarilla kakkososuus ja Kimmolla ankkuripätkä. Mukavuusalueella mentiin, mutta hiki tuli. Perhe- ja kaverisarjoissa muuten hienosti yhteensä 21 joukkuetta!

12-vuotiaiden sarjat olivat kaksijakoiset. Poikajoukkueita oli mukana vain 3, kun taas tyttöjä 10. Poikien sarjassa PHS oli ylivoimainen, mutta tytöissä oli tiukempaa SuoVan vietyä voiton. Näihin sarjoihin kaipaisi kuitenkin selkeästi lisää osallistujia.

16-vuotiaiden viestit eivät myöskään keränneet liikaa porukkaa: miehiä 3 ja naisia 4. Vähyydestä huolimatta tasoa riitti; miesten puolella KiurU esitti todella mahtavaa menoa Niilo Kouvalaisen johdolla ja saman teki SiiPo naisten puolella Pinja Laasasen johdolla.

Veteraanien puolella joukkuemäärät olivat identtiset 16-sarjaan verrattuna. Taistelut olivat kuitenkin sykähdyttäviä. Miesten puolelle VieKo meni menojaan, mutta RRR ja KarttU kävivät varsinaisen kissa ja hiiri-leikin ankkuriosuudella. Kaiken kokeneet Ari Järveläinen ja Kauko Rissanen menivät yhtä matkaa käytännössä koko osuuden, välillä vetovuoroa vaihtaen, ja ratkaisivat paremmuuden stadionilla. Tällä kertaa Ari veti pidemmän korren ja hopea matkasi Rauhalahteen. Naisten puolella voitostakin käytiin kiivaampi taistelu, mutta miesten tapaan VieKo oli etevin.

Päivän huipensivat yleiset sarjat sekä Suomi-sarjat. Naisten yleisessä sarjassa kolmesta Kalevan kisa-tason juoksijasta koostunut Kuopion Reippaan porukka oli odotetun kova, eikä antanut muille mitään jakoja. Muut podiumsijat puolestaan ratkesivat vasta jännittävällä ankkuriosuudella. Naisten Suomi-sarjan valloitti RRR kahdella joukkueella.

Miesten yleinen sarja meni jälleen PHS komennossa Perttu Hyvärisen johdolla. Perttu oli laitettu 3 kierroksen osuudelle aiemmin tutun 2 kierroksen sijaan, mutta tossu näytti liikkuvan kiitettävästi. "Kesällä leireiltiin paljon Keski-Euroopassa, kun se nyt oli mahdollista. Tulevana talvena mielessä siintää totta kai olympialaiset, toivottavasti sieltä saataisiin miesten hiihdossa se viestimitali, kun sitä lähellä ollaan niin usein nyt oltu", Perttu tuumasi kisan jälkeen. PHS joukkueessa oli muuten Pertun suksihuoltaja Petri Koivisto, jonka poika Petteri on hiihdon tulevaisuuden nimiä. Kovassa kunnossa näytti Petrikin olevan! Hopeasta käytiin yksi päivän kovimmista kamppailuista VieKon ja KiurUn välillä. Ankkuriosuudella Vieremän Joonas Huttunen oli hieman Kiuruveden Niilo Kouvalaista etevämpi.

Joukkueita oli tapahtumassa mukana noin 60. Enemmänkin mukaan mahtuu... mutta miten joukkueita saisi houkuteltua mukaan lisää? Kiitokset etenkin KiuRu:lle, VieKo:lle, RRR:lle sekä SuoVa:lle, joista joukkueita oli aivan mieletön määrä! Uskoisin, että tapahtuma tulee jatkoa saamaan, ja toivottavasti ylletään joukkuemäärissäkin vielä vaikka sinne sadan paremmalle puolelle!

-Jääskis

 

Tulokset:

https://karttu.sporttisaitti.com/maakuntaviestijuoksu-11-9-2021/tulokset-v-2021/

Kuvia:

https://karttu.sporttisaitti.com/maakuntaviestijuoksu-11-9-2021/kuvia-2021/