Kalevan kisat Tampere, Veera hienosti viides!

29.8.2021

Perjantai iltana nähtiin Tampereen Ratinassa useita tiukkoja kestävyysmatkojen otatuksia. Upeita kamppailuja....mitaleista ja muista sijoituksista. 

N10000m: Nina Chydenius kultaa, Suvi Miettinen pronssia. Taatusti kisan onnellisimmat urheilijat. Molempien "tarinat" ovat sitä luokkaa, että itsekin liki herkistyin. P-savolaista Anskun upea kausi sai jatkoa. Liki minuutin ennätysparannus ja 9:s sija oli 23:n kisaajan joukossa loisto veto. Ansku juoksi kisan tasaisesti. Vitosen väliaika 17.50 ja loppuaika hieno 35.38. Taso on tälläkin matkalla parantunut. Viime vuonna alle 36 minuutin meni vain 4 juoksijaa, kun nyt peräti 10 alitti 36 min rajan. Niin...nyt oli kympillä paljon porukkaa. Muun muassa ultra matkojen special nainen Noora Honkala juoksi 37 minuuttiin. Ja taas kerran, Mikkelin Taru Häyrinen jäi mitalisijan ulkopuolelle. 

N1500m: Kuivisto ei ilmestynyt viivalle, joten nuorten EM ja MM-tasolla mainetta tuoneesta Ilona Monosesta tuli kerralla ennakkosuosikki. Ja tyylikkäästi hän homman hoisi kotiin. Tiimin Veeran tilanne ennen kisaa oli "epävarma", mutta 5:s sija omalla enarilla 4.29.24 oli liki täysosuma. Toki porukka oli ennakkoon niin tasainen, että jopa mitaleista oli lupa taistella. Eikä se kauaksi jäänyt. Viimeinen kierros tai oikeastaan viimeinen 500m tuli niin komeasti, etta lopulta vain vaivainen sekunti erotti Veeran mitalista. Kisa oli kokonaisuutena hyvätasoinen, sillä 5 ekaa meni alle 4.30, kun esimerkiksi viime vuonna vain Sara paineli sen rajan alle. 

M1500m: Joonas Rinne tyylitteli mestaruuden, vaikka pisti pelin jännäksi jääden pussiin kun vauhti alkoi nousta. Kisan pronssille kiri pienoinen yllättäjä eli Aleksi Kivelä.

M5000m: Nyt juostiin kyllä niin hidas vitonen, että enpä muista milloin viimeksi on moiseen ylletty. Mutta näissä kisoissa juostaan sijoituksista! Ja joka tapauksessa aivan hurjan hienot loppuratkaisut nähtiin tälläkin matkalla. Nämä ovat myös lajin suola, samoin kuin kaikki taktiset ratkaisut. Niin...Helander joutui lujille, kun Kekki peesasi ja yritti lopussa. 

Tampereen Ratinassa oli perjantaina väljää. Ei ollut ongelmia turvavälien noudattamisessa. Ja onhan se niin, että vaikka stadionilla on muutama tuhat fania, niin eihän se näy missään 16000 hengen mökissä. Tunnelma onneksi nousi välillä oikeenkin mukavaksi. Ja mikä ettei....final countdown ja Reetu soivat ämyreistä. Ja vielä....se kuuluisa makkara maksoi 2 e. Kuten myös kahvi. Makkara oli hyvää. Kahvista voi olla montaa mieltä. 

Tässä tärkeimmät....artsilta.