Juhannuksen kisoista

27.6.2021

Juhannuksen kisoista…..

Juhannus on aikaa, jolloin yleisurheilukisoja riittää. Ja yleisurheilijat ottavat keskikesän juhlaa vastaan sillä ainoalla oikealla tavalla eli kilpailemalla. Ei kuten minä....makkaraa syömällä eikä kuten monet muut....ryyppäämällä ja rälläämällä.

Keuruulla pidettiin perinteiset Juhannusaaton kisat

Naisten kolmonen veti porukkaa mukavasti ja P-savon naikkoset pärjäsivät mukavasti. Kisassa oli mukana 21 juoksijaa ja viiden ekan maaliintulijan joukossa oli peräti 3 täkälästä kasvoa. Partasen Ansku juoksi kolmanneksi omalla enarillaan 10.10.47. Tämä lupaa hyvää Kalevan kisojen kympille. Pihla Hokkanen oli 4:s ja Lotta Tarvainen ennätyksellään viides.

Miesten puolella Klemolan Väinö kokeili kolmosta ja oli kisan 11:sta ajalla 9.09.13. Mainittakoon, että Siilissä viikko sitten 1500m:llä Väinön niukasti voittanut hiihtäjä Jussi Karkkulainen juoksi nyt Pudasjärvellä kolmosen hyvään aikaan 8.48.91. Keuruulla muuan Aki Nummela juoksi kaksi matkaa: 800m 1.57 ja 3000m 8.53 ovat kovia vetoja. Tällainen onnistuu nimenomaan Nummelalta.

Kuortane Gamesit olivat Juhannuksen pääkisa:

Tulostaso oli todella kovaa luokkaa. Niinköhän tulevissa olympialaisissakaan tehtaillaan sellaisia noteerauksia, kuten esimerkiksi keihäässä ja kiekossa. Mutta olivat olosuhteetkin niin huikeat, että sellaisia ei monesti kauden aikana tule. Ihmetytti vain, että miesten keihäässä kaikki meidän neljä potentiaalista olympiaehdokasta loistivat poissaolollaan. Suorastaan hävettävää.

Naisen kasilla Kuivistolta loistavaa menoa. Olipa lähellä SE. Jos eka kieppi olisi ollut hiukan kovempi, niin.......No joo, turha jossitella. Kuiviston kisan jälkeiset haastattelut (kuten myös Kristiina Mäkelän) ovat sellaisia, että hieman vaivautuneena odottaa, mitä sieltä taas tulee. Ja mikähän siellä taas on ollut jarruna. Niin....oliko muuten Mäkelän ennätyshyppy yliastuttu?

Miesten tonnivitonen lässähti alkuunsa, kun Topi kaatui. Eemil Helander taisi tehdä oikean päätöksen, kun otti lajikseen juoksun. Kaveri takoo loistoaikoja ja enareita, olipa matka mikä tahansa. Jämäkkää juoksemista. Tässä tulee myös mieleen Konsta Hämäläisen vaisu alkukausi. Eikös hän vaihtanut reilu vuosi sitten äitivalmennussuhteen itse Keskisaloon. Odotusarvot lienevät ihan toista, mitä nyt on syntynyt.

Nämä valmentajavaihdokset ovat mielenkiintoisia. Reetta Hurske vaihtoi taannoin koutsia ja palasi nopeasti entiseen. Wilma Murto teki vastaavia ratkaisuja. Ja mikä lienee nyt tämä Ella Junnilan kuvio. Epäilen, että ei hyvin käy.

Saarijärvellä oli tänä vuonna hieman vaisummat kekkerit. Niin.....olihan siellä itse Ruuskas Antti, mutta tulos ei taatusti tyydyttänyt ketään. Tiukilla menee Tokioon lähtö. P-savolaisista voisi mainita myös Saarijärven kisojen kasilla kakkoseksi juosseen Roni Tirkkosen ennätysjuoksu 1.55.80 ja tonnivitosen samoin kakkoseksi tulleen Pihla Hokkasen 4.44.05. Kuortaneella juoksi kasia myös Visan Sini Karjalainen ja Veera. Sini veti kahden ratakierroksen koman enarin 2.14.23 ja Veeran aika oli 2.15.34.

Tällaista tällä kertaa näin helteisenä Juhannuksena. Eiköhän tästä mennä taas arkea kohti. Eli koetetaan pärjätä.

-Artsi