Hyvin kulkee... yleisurheilussa

13.6.2021

Hyvin kulkee…….yleisurheilussa…..

 

1.     Ensin Hassan 29.06. Sitten Gidey 29.01. Mitä näistä pitäisi ajatella. Hurjaa touhua. Samaan aikaan Eero Salevan Suomen kärki 29.23. Siis miehissä. Viimeisen vuoden aikana miesten ja naisten pitkien ratamatkojen ME:t ovat olleet pelkkää paperia. Yhteinen nimittäjä näille kaikille lienee ollut valojänikset ja Niken vieteritossut tai superpiikkarit. Oli miten oli, mutta tossujen päällä kulkeva urheilija ratkaisee lopulta kaiken. Tai ainakin liki kaiken. Ei se, millainen mono on jalassa.

2.     Kuivisto veti enarin heti eka kasin kisassa. Tästä voi aidosti ilahtua. On itsevarman oloinen  urheilija. Miten käy olympiapaikan. Monimutkainen ranging systeemi, josta ei ota selvää erkkikään. Mutta Tokion kasille otetaan tasan 48 urheilijaa. Niin ja toivotaan, että Sara pääsee vielä alle 2 minuutin tai ainakin tekee SE:n.

3.     Rinne ja Raitanen. Ja varsinkin tämä pikku-Rinne. On kehittynyt hienosti äitinsä valmennuksessa. Ajat 1.46 ja 3.38 ovat sellaisia, joita voi jo aidosti kehua. Raitasen juoksu ei ainakaan minun silmin ollut vielä kovin herkän oloista. Siihen nähden kaveri veti ihan upeasti. Mitähän tapahtuu, kun…..Niin...ja ei tuo 1500m:n SE ole liian kaukana kummallekaan R:lle.

4.     Jos jostakin tuli iloiseksi, niin Senni Salmisen SE teki kutaa. Kun koutsi on Monosen Matti, niin siellä ei ehkä ihan kaikkea tehdä valmennusoppikirjojen mukaan. Joku sanoi, että harjoittelu on brutaalia. No ainakin fyysisyys ja asenne ovat homman keskiössä. Ja sehän näkyy. Ihan eri tekemistä kuin tähän asti päivänpaisteessa nauttinut Mäkelä. Niin....Sennin hypyt näyttää 3-loikalta. Mäkelän harppomiselta.

5.     Muutama vuosi sitten ihmeteltiin, että naisten kasilla 2.10 rajan alle ei pääse kuin aniharvat. Nyt tilanne on sellainen, että useat naisemme tai juniorimme paukauttavat rajan alle. Hieno juttu. Kuiviston esimerkki antaa uskoa ja voimaa junnuille.

      6.  Vielä tuohon ykköskohtaan......Norjan entinen huippujuoksija Ingrid Kristiansen toi esille näkemyksen, miksi näitä liki tajuttomia aikoja tehdään näinä aikoina. Ei ole syynä vieteritossut, vaan sen, että korona-aikoina tehdään liki olematon määrä dopingtestejä. Nyt saa touhuta miten haluaa. No niin......mikä lienee totuus.

-Artsi