Karttulan katujuoksu juostiin vappupäivänä

2.5.2021

Karttulan legendaarinen katujuoksu päästiin koronarajoitusten salliessa juoksemaan tänä vuonna normaaliin aikaan. Hyvä niin, sillä juoksijoiden mielenkiinto kisaa kohtaan oli suurta: noin 125 juoksijaa asettui eilen lähtöviivalle! Enemmänkin olisi varmaan ollut tulijoita, mutta johonkin täytyi raja vetää näinä hankalina aikoina.

Keli ei ollut tänä vuonna ihan otollisin mahdollinen, sillä vain muutama lämpöaste ja kolea tuuli eivät apuja antaneet. Auringonpaiste lämmitti onneksi jonkin verran ja tuulen suuntakin oli sellainen, että loppusuora päästiin juoksemaan myötätuuleen.

Päivän ensimmäisessä lähdössä nähtiin päivän suurin osallistujaryntäys, kun 9-vuotiaiden tyttöjen sarjassa mukana oli 13 juoksijaa. Myös 13-v tyttöjen sarjassa oli 12 osallistujaa, mikä luo uskoa kestävyysjuoksun tulevaisuutta ajatellen.

Kisoissa oli jälleen mukana useita SM-mitalitason juoksijoita hiihdon, ampumahiihdon sekä juoksun puolelta: mm. Niilo Kouvalainen, Arttu Heikkinen, Ilmari Lehmus, Samuel Auvinen, Mika Kotiranta, Miika Takala, Sini Karjalainen, Pinja Laasanen, Venla Häkkinen, Lotta Tarvainen ja Reetta Joronen pitivät huolen, että vauhtia riitti Karttulan kujilla.

Erityisen kovina suorituksina mieleen jäivät

  • T11-sarjan 1000 metrin Lumi-Kukka Saarasen 3.37,
  • T13-sarjan Aada Rissasen 3.32,
  • P13-sarjan Niilo Kouvalaisen 3.13,
  • Nyl 2000 metrin Reetta Jorosen 6.34,
  • M17 Ilmari Lehmuksen 5.58,
  • Myl Mika Kotirannan 5.38 sekä
  • N50 Niina Halosen reittiennätys 7.29.

Kilpailutoimintaan kuuluu aina pieni jälkipuinti ja hämminki. Parin juoksijan loppuaikaa jouduttiin vielä kisan & palkintojenjaon jälkeen hetki ihmettelemään. Lisäksi eteen tuli tilanne, jota kukaan ei ole etukäteen todennäköisesti pohtinut eikä aiemmin ole eteen tullut: Myl-sarjassa juossut Miika Takala olisi ikänsä puolesta päässyt helposti 40-vuotiaiden sarjaan ja hänen loppuaikansa olisi alittanut 40v-sarjan reittiennätyksen. Kuuluisiko 40v-sarjan reittiennätys siis Miikalle? Kisajärjestäjä teki päätöksen, että ei kuulu. Toivotaan, että Miika jaksaa treenailla vielä ainakin vuoden ja tulee sitten 40v-sarjassa kuittaamaan ennätyksen nimiinsä :)

Tulokset: https://karttu.sporttisaitti.com/karttulan-katujuoksu-1-5-2021/tulokset-v-2021/

 

-Jääskis