Hannes Junior Games

14.7.2019

Hannes Junior Games

 

Kisat ovat todella perinteikkäät. Nyt taisi olla jo 35:s kerta. Osanottajia oli silloin parhaimpina vuosina yli tuhat. Nyt on määrät pudonneet yli puoleen. Mutta onneksi tapahtuma on pidetty hengissä ja onhan Hannes Junior Games ylsi merkittävimmistä yu-tapahtumista tässä maakunnassa.

 

Perjantai-iltana mukana oli myös aikuisten sarjoja. Naisten 1500m:n kisasta saatiinkin varsin mielenkiintoinen kamppailu jo siksi, että mukana viiletti toistakymmenta juoksijaa. Tiimin Veeralle startti oli melkoinen kysymysmerkki. Veeralla oli takana kahden viikon sairastelujakso. Ja sehän näkyi. Eka kierros vielä kulki, mutta sitten meno oli voimatonta ja lopputuloksena päälle 5 minuutin aika. - Ei hapottanut, mutta ei vaan jaksanut, oli kommentit. Ja näinhän se on....nyt tarvitaan harjoittelua ja sitä kautta se jaksaminenkin paranee. 

 

Niin...kisa oli rauhallisen alun jälkeen Alisa Virtasen juhlaa. Veera ja Hokkasen Pihla vetivät eka kiepin 1.16 ja 800metriin tultiin Pihlan vetäessä 2.30. Lopussa Alisa irrotteli ihan kunnolla ja kellotti 4.35 alkavan ajan. Kakkoseksi nousi kisan mielenkiintoisin nimi eli Oona Kettunen. Nykyisin hiihtoon panostava ja Vuokatissa asusteleva Oona juoksi 4.41. Oona valitteli hieman hidasta alkuvauhtia ja muutenkin taitaisi hän pienellä lajipanostuksella vetää helposti alle 4.30. Niin...ja luulenpa kaikesta huolimatta, että juoksu olisi se Oonan laji. Taisi vaan ne jalkavaivat vetää touhun hiihdon puolelle. Kuopion kisan 4:nneksi juoksi Pihla perusajalla 4.42 ja osoitti, että 4.35 on haarukassa. Ja sehän kuulosti olevan Pihlan tavoitekin. 

 

Perjantai paineltiin myös kahden ratakiepin kisoja. Naisjunnuissa 17-sarjassa oli hieno edustus Iisalmen Visalla. Seuralla on juuri nyt paljon tämän ikäisiä tyttöjä, joilla on hyvä kehityssuunta. Voidaan puhua jopa pärjäämisestä aikuisten SM-viesteissä, kun kvartettiin lisätään vielä Kiviojan Jenni. Nyt Kuopiossa parhaan ajan päästeli Ella Mykkänen, joka kellotti komeasti ennätyksekseen 2.21.34. Poikien puolella Reippaan Otto Vilpposella oli vauhdittajina suuren maailman tyyliin jäniksiä. Ja erinomaisesti homma toimi. Otto kellotti hurjan enkan 2.02 ja vaikutti todella iloiselta. 

 

Lauantaina P-Savolaisittain parasta kyytiä nähtiin T15-sarjan 2000m:llä. Siinä Visan Ella Mykkänen jatkoi viikonlopun näyttävää menoa ja voitti ennätysajalla 6.54. Seurakaveri Sini Karjalainen sekä SiiPo:n Jaana Laasanen ottivat kolmos ja nelossijat myös upeiden ennätysjuoksujen ajoilla 6.57 ja 7.00. Rajuinta menoa Vänärillä esitti lauantaina N17-sarjan maamme kovin kestomenijä eli Moona Korkealaakso. Moonan aika 9.40.64 on yksin juostuna erittäin kova. 

 

Hannes Junior Gameissä oli tänä vuonna positiivista myös se, että varsinkin tyttöjen puolella kestävyysmatkoilla oli mukavasti porukkaa. Esimerkiksi 11 ja 13-sarjoissa oli viitisentoista juoksijaa per sarja. Ja se on jo sellainen määrä porukkaa, että hyviä otatuksia saadaan aikaan. 

 

Hannes Junior Gamesien koskettavin hetki koettiin perjantai-iltana, kun tiimin Jäntti sai viime vuonna myönnetyn Artsin pokaalin. Artsi luovutti pokaalin juhlallisen menoin ja Jäntti oli suorastaan täpinöissään. Ei sentään herkistynyt pahemmin....

 

Siinäpä jotain näin lyhyesti. Paljon muutakin voisi mainita, mutta mennään näillä....

 

Artsi