Kuopion hallit ja jotain muutakin

28.1.2018

P-Savon avoimet hallikisat:

Tiimistä mukana Veera. Matkana 1500m ja 800m. Saldona kaksi kakkossijaa ajoilla 4.56.50 ja 2.17.29. Eihän tuo 1500m:n aika mikään kummoinen ole, mutta kuten ravikisoissa sanotaan,  ”ilman vetoapua” juostuna se on ihan ookoo. Ja se oli kuitenkin pieni askel eteenpäin siitä tukkoisuudesta, mikä oli eritoten jaloissa vielä viikko sitten.

Kasisatasen kisa näytti, että pikku hiljaa homma rupeaa toimimaan. Siinäkään ei vielä näkynyt ihan sitä terävyyttä ja räväkkyyttä, mitä viime kesänä parhaimmillaan oli. Mutta kuten aika kertoo, nyt Veera oli jo hyvin hajulla, miten kropasta rupeaa löytymään lisäkierroksia.

Miehissä Katajaan ”eksynyt” Holopaisen Vili tekee monien vaikeuksien jälkeen uutta tulemista. Poika veteli perusharjoittelun pohjalta ihan kelpo ajat. Tonnivitosen 4.04 tuli erittäin terävänoloisen esityksen jälkeen. Kasin 2.00 oli taas hieman kireää tekemistä. Vilillä tuntui nyt kuitenkin olevan oikeanlaista fiilinkiä koko touhuun. Kasilla muuten Pirskasen Juho oli jäniksenä ja veti eka nelkun oikeenkin sopivaa vauhtia sinne 59,5 hujakoille. Nyt vaan jänö juoksi matkan loppuun ja kellotti 1.58 alkavan ajan. 

Reippaan nuorista Tirkkosen Roni ja Savolaisen Juho ovat kehittyneet kovaa tahtia. Roni takoi kasilla 2.00 alkuisen ajan ja Juho taas 1500m:llä 4.11. Pojat taitavat kuulua ns Decretten talliin, jossa on monia muitakin kovan tason menijöitä ja tulevaisuuden toivoja.

Junnujen tonneilla kiinnitti huomiota Siipo:n Laasasen Pinja, joka 13-ikäisissä juoksi ajan 3.11.59. Aikahan on suht lähellä piirinenaria. Miia Kuokkanen juoksi aikoinaan ajan 3.08.28, joten aika ei liene saavuttamaton Pinjalle tulevana kesänä.  

Näissä halleissa juostiin kestävyysmatkoina 1500m, 800m ja 3000m. Osanottajamäärät eivät päätä huimanneet: Kolmosella oli miehiä tasan yksi eli Klemolan Väinö. Naisia oli 3 juoksijaa. Tonnivitosella miehiä starttasi 3 kappaletta ja naisia 5. Kasilla oli sentään hieman enemmän.

P-Savolaisten määrä oli siis onnettoman pieni. Tosin muutamalla on vammoja ja esim. Ansku liukastui tonnivitosen alkuverkassa ja satutti polvensa siihen malliin, että tämä viikonloppu jäi väliin. Kun vielä muistetaan, että jokin aika sitten juostuilla Hallitonneilla oli noin 20 osanottajaa, niin eihän tämä hurrahuutoja aiheuta. Mitenhän tässä käy…..

Anne-Mari Hyryläinen:

Niin….varsin vähälle huomiolle on jäänyt tuo Hyryläisen Dubain juoksu. Aika 2.28.47 on kovin suomalaisaika yli 20 vuoteen. Harvinaista herkkua siis. Anne-Marilla on ikää 39 vee ja viime vuosina hänen harkkamääränsä ovat nousseet noin tuhannella per vuosi. Edelliskaudella taisi tulla mittariin 7300km. Tähtäin on ensi kesän Em-kisat ja tuolla ajalla siellä ollaan varsin korkealla.

Seefeldin viimeistelyt:

Niin….tänään hiihdettiin viimeiset kisat ennen olympialaisia. Ja myöskin suomalaiset karsivat vika urheilijoita kisoihin. Miesten yhteislähtökisa oli sen luokan farssi, että ei oikein innostanut. Siinä hiihdeltiin 13 kilsaa sellaista laturetkeä, että jos siinä ei pysynyt mukana, niin olympialaisiin ei ole mitään asiaa. Sauvoja katkeili. Niitä lenteli ilmassa. Joku sai kiinni. Joku ei. Kuten Petsinen. Noo...kovimmat tyypit seuloituivat viime hetken kirissä. Menikö Lari kisakoneeseen tuon kaiken jälkeen. Ja jäikö Perttu nuolemaan näppejään.

Naisten kisa oli lopulta hieman vauhdikkaampi. Tai siinä tasoerot ovat sen verran isommat, että kärki erottui hyvissä ajoin. Suomalaisilta normi kisa. Kyllönen jäi rannalle. Kepa omalla paikallaan. Niin...kyllä Suomen naisten viestissä alkaa olla jo ihme, jos mitali tulee.

Olympialaiset alkavat piakkoin. Suomelta lähtee matkaan noin 100 urheilijaa. Sen lisäksi mukana matkaa yli 100 taustahenkilöä. On pappia, lukkaria, kallonkutistajaa, hierojia, fysioterapeuttia sun muita ”siivellä eläjiä”. Lääkäreitäkin liki kymmenen. En väitäkään, että turhaa porukkaa. Mutta onkohan tuossa sadan joukossa joku ????.

No joo….nyt taitaa riittää. Pitäiskö tässä tehdä joku päivä olympialaisten mitalikaavailuveikkaus. Siis suomalaisten osalta. Katsotaan….mutta nyt mitalikahveille pressanvaalitulosten kunniaksi. Kaikkihan me voitettiin.

-Artsi