Eilen kisailtiin Puijolla

27.12.2017

Tapaninpäivän Puijon Hiihdot:

Puijolla kisailtiin kansalliset tapaninpäivän hiihdot, jotka samalla toimi esikisoina 2019 nuorten sm-kisoihin. Päivän teemana oli perinteisen normaalimatkat. Puijolla lunta riitti, tosin latu oli melkoisen pöpperöinen yöllisen lumisateen vuoksi. Joissakin paikoissa sauvat meni läpi ja latu hävisi kokonaan, joten piti tarkkailla hiihtääkö ladulla vai sivussa. Oikean suksen löytäminen oli tärkeää, mikä toimi parhaiten pehmeässä. Miehillä oli matkana 10 kilometriä. Kisa hiihdettiin viime vuosista poiketen ns. mc-vitosella joten normaaliin vitosen lenkkiin tuli yksi nousu lisää pitkän työpätkän päätteeksi. Puijolla oli tehty pieniä muutoksia latuverkkoon, yksi silta lisää alkuun ja puita oli kaadettu ladun varsilta. Toimivia muutoksia mielestäni.

Miesten kisaan lähti vain 6 hiihtäjää. Voiton vei Rissasen Jarmo, joka teki tasaisesti eroa muihin. Kakkospaikasta käytiin tiukempi taisto kun kilometri ennen maalia eroa oli vain muutama sekunti. Jäin taistelussa kolmanneksi, 9 sekuntia toiseen. Rissaseen eroa kertyi 51 sekuntia. Olen ihan tyytyväinen kisaan. Pikkuisen hyydyin loppuun, mutta tämä oli ensimmäinen pertsan kisa, joten uskon että kisojen kautta paranee. Suksi oli kilpailukykyinen. Seuraavaksi kilpailen todennäköisesti Mikkelissä ampumahiihdossa tammikuun alussa.

 -JuhoTiimistä oli Juhon lisäksi mukana myös Veera. Tässäpä Veeran kommentit:

Veera: Ihan kauheaa menoa. Suorastaan räpeltämistä. En tiedä, mikä hommassa mätti, mutta en päässyt mihinkään. Ei se teknisestikään varmaan kummoista ollut, mutta ei toiminut mikään muukaan. Kylmäkin oli. Rata oli kyllä minun mieleen, kun oli mäkiä eikä tasaisia pätkiä juurikaan ollut. Ei tässä mitään huippusijoituksia olla metsästämässä, mutta nyt en saanut irti oman kunnon mukaista suoritusta. Ja syytä voi vain arvailla, jutteli Veera.

Niin….Veeralla on tässä lähiaikoina ohjelmassa vielä pari hiihtokisaa. Ensin lauantaina Iisalmen vapaan vitonen ja sitten hetimiten Iisalmen SM-pertsan koitos. Kisat toimivat lähinnä hyvinä hapenoton treeneinä.

Puijon naisten vitosella Pitkäsen Marianne kävi joulunvieton lomassa nappaamassa ykkössijan. Kolmanneksi sujutteli mielenkiintoinen nimi eli Oona Kettunen. Hänhän on viimeisen parin vuoden aikana osallistunut juoksukisoihin vain muutaman hullun kerran. Milloinhan tämä Keskisalon Jukan valmennuksessa nykyisin oleva Oona pääsee toden teolla lajin pariin. Kohtuu kunnossa tyttö on, sillä ero Marianneen oli nyt vain 40 sekkaa.

18-ikäisissä Iisalmen Vilma Ryytty viritteli kuntoaan kohti koti SM-kekkereitä. Vilma oli 3:s. Ero kärkeen oli iso, mutta Mikkelin Jasmin Kähärä hiihti aivan hurjaa vauhtia, kun sitä vertaa aikuisiin naisiinkin. 20-sarjassa Virin Jenni Kortelainen oli myös hyvässä vauhdissa ottaen komean voiton.

18 -ja 20-ikäisissä miehissä P-savolaisista hyvää menoa esittivat Visan Atte Huttunen, Siilin Elmeri Voutilainen ja Mahdin Riku Ollikainen.

 

-Artsi