Tiimi koossa Leppävirralla

23.12.2017

Team Rane Sport kokoontui eilen päämajassaan Leppävirralla. Porukan kasaan saaminen ei ole töistä, koulunkäynnistä ja asuinpaikoista johtuen helppoa, mutta nyt saatiin taas mukava määrä tiimiläisiä liikkeelle. Mukana menossa olivat molemmat Jonit, Valtteri & Juha Pennanen, Veera & Heli Mensonen, Artsi ja itse Rane.

Ilta aloitettiin ostosten tekemisellä. Aika monelle tiimiläiselle näytti tarttuvan mukaan lenkkarit, joten on odotettavissa, että sekä tiimin urheilijat että johtoporras ovat ensi kesänä vähintäänkin vertailun kestävässä kunnossa. Artsi testaili aluksi melko kevyttä kenkää selkeä palo katseessaan ja nappasikin kenkälaatikon jo mukaansa. Valitettavasti sosiaalinen paine kävi sietämättömäksi ja vauhtilenkkarit vaihtuivat meidän muiden esimerkkien mukaisesti peruslenkkariin. Eiköhän Artsi käy joskus salassa ostamassa vähän kevyemmätkin kengät mukaansa?

Kukkaro kun keveni, niin piti alkaa täyttämään vatsaa. Rane järjesti meille iltaruokaa Vesileppiksen ravintolasta. Oli vähän jouluista pikkupurtavaa sekä leipää, päälle totta kai torttukahvit. Hyvin täyttyi vatsa!

Ruokailun ohessa ehdittiin sitten vaihtaa kuulumisia kunkin tiimiläisen osalta. Aika moni on lähdössä lähiviikkojen aikana ja ylipäätään talven aikana ulkomaille lomalle tai leirille. Joku saattaa yhdistääkin edellä mainitut. Kevään ja kesän koitokset näyttänevät, kuka kävi lomalla ja kuka oikeasti leirillä. Tiimin kovimmat urheilijat Veera ja Valtteri odottavat hiljalleen hiihdon SM-kisoja, vaikka Valtterin syksy ja alkutalvi ovatkin kärsineet sairastelusta. Valtterihan oli ihan huippukunnossa siellä syys-lokakuun vaihteessa, joten ei varmasti ole paljosta kiinni, että tuo kunto siirtyy myös ladulle. Ja silloin liikutaan LUJAA! Totesimme, että niinhän se Iivokin sairasti paljon nuorena, mutta tulosta tulee nykyisin siitä huolimatta.

Pöydän ääressä intouduttiin ruotimaan myös kuluneen vuoden suorituksia suomalaisurheiljoiden osalta, samalla hieman jo pohjustaen tulevaa Vuoden Urheilija-äänestystä. ”Mulla on 8 selkeää nimeä TOP 10-listaan”, Artsi julisti välittömästi. Saas nähdä, kuinka lähelle virallista äänestystulosta meidän tuloksemme jälleen päätyy.

Emme unohtaneet puinneissamme myöskään ulkomaan menijöitä. Ihmetystä aiheutti muuan Johannes Kläbo. Huikea nuori kaveri, löytyy nopeutta, elastisuutta, kestävyyttä… vaikea kaveri voitettavaksi. Ylipäätään Norjan taso maastohiihdossa on huikea, Skandinavia-cup on täynnä norjalaisia, jotka mahtuisivat milloin vain Suomen mc-joukkueeseen. Samalla Valtteri nosti esille myös Venäjän Bolshunovin, joka on Kläbon kanssa samanikäinen ja ollut podiumilla useamman kerran tällä kaudella.

Tällaista tapahtui eilen. Tiimin värit ovat kisamielessä tulessa jo parin viikon päästä SM-laduilla Iisalmessa ja kisoista on luvassa raporttia myös näille sivuille. Pysykää siis kanavalla.

-Jääskis