SUOMI 100v

6.12.2017

Suomi 100v / 6.12.2017

Jos Suomi on sinnitellyt jo 100 vuotta, niin kyllä minäkin pyristelen pari tuntia. Näin mietin tänä aamuna, kun Kuopion Itsenäisyysmaratonille päätin lähetä. Vaikka koivet ovat pahasti kipeät, niin juhlaa voi juhlistaa vain kunnon kestävyyssuorituksella.

Eli klo 10 aamulla Vänärin katsomon takana Maamme-laulu ja sitten eikun matkaan. Nyt lähdin liikkeelle vain periaatteella, että maaliin pääsisin. Eli ennätyksiä tai sijoituksia ei tällä kertaa tavoiteltu. Jo eka kiepin jälkeen hämmästys oli suuri, kun meikä hölkkäili liki joukon hännillä. Järveläis-Arikin huusi, että nytkö sinä Artsi vasta tulet.

Niin….nyt juoksin jäniksen perässä ja sivulla koko matkan. Mäkäräisen Venla oli 2 tunnin jäniksenä, joten siinä tuli rupateltua Venlan kanssa vaikka mitä. Mukavasti meni aika ja täytyy sanoa, että en ole vuosiin nauttinut lappu rinnassa -kisasta noin paljon. On siinä vaan hirveä ero, juoksetko matkan 1.55 vai 1.35. Karmea ero.

Tiimistä mukana oli myös Veera, joka juoksi 10,5 km. Veera ei ollut tyytyväinen kisaansa tai tunteeseen. Raskasta oli ollut eikä hengityskään ollut toiminut. Mutta ei ihme, sillä viime viikon hiihtoleirillä taisi tulla tekemistä ihan mukavasti. Veera oli naisten sarjan kakkonen ajalla 44.34.

Tiimin taustajoukoista päivää olivat juhlistamassa myös Sari ja Rönkön Pekka. Sari otti kaverinsa kanssa juoksun fiilistellen, mutta Pekalla taisi olla menohaluja. Ainakin alle 1.40 aika kertoo siitä.

Niin...osanottajia tässä tapahtumassa oli mahtavat 250. Aivan upea määrä. Keli suosi ja reittihän on mukava tai ainakin nopea juosta. Pientä kritiikkiä on syytä esittää järjestäjien suuntaan. Ensiksi vessojen määrä on ihan liian pieni. Jos on 250 osanottajaa ja vessoja suunnilleen kaksi, niin….joku uhkasi jo tehdä housuunsa. Ja toiseksi, miksi Vänärille ei saatu musiikkia soimaan. Ihan harmittaa, miten Suomi-hitit sun muut olisivat tehneet tästä juhlatapahtumasta ihan huikean. Fiilis olisi saatu Suomi 100v päivänä huippuunsa pienellä vaivalla.  

Iltapäivällä oli vuorossa sitten se Tuntematon Sotilas. Ja tietenkin se ainut ja oikea eli Väinö Linnan versio. Muuta versiota en suostu katsomaan. No lopputulos taitaa olla kaikissa versioissa sama, eli hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni ja sisukas Suomi.

Ja Tuntemattoman jälkeen katseet suuntautuivat TV:n välityksellä Kuopion Tulliportinkadulle, jossa oli siis valtakunnallinen Itsenäisyysparaati. Se tapahtuma olisi kyllä pitänyt nähdä livenä. On se sen verran vaikuttava tapaus. Nyt taisi vaan olla, että Kuopiossa seisomapaikatkin oli loppuunmyyty. Aivan tajuton määrä porukkaa.

Ja loppuillasta sitten Suomi 100 vuotta juhlasauna ja sen jälkeen eikun Linnan juhlat. Ai sitä pukuloistoa ja niin edelleen……

No niin…..näin se vaan päivä eteni. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!!

 

-Artsi