Vierumäen SM-maastoista

9.5.2017

Erinomainen kisapaikka ja keskus. Suureksi osaksi nurmirata…..nopea, mutta pienet tömpyrät ja heinäpaalit rikkoivat rytmiä. Se oli Hautalan Villen tekemä rata, kansainvälinen sellainen. Ja ainakin yleisöystävällinen.

Kisapaikan hinnoista huomasi, ettei oltu Siilissä tai Karttulassa. Makkarasta otettiin 2,5 e. Sinapit tuli kaupanpäälle. Keli oli vissiin aika kolea. Sen huomasi jo siitä, että Ryynäsen Robinin iskä ei tepastellut shortsisillaan ilman paitaa kuten normaalisti.

Tiimin varsinaisista jäsenistä paikalla olivat siis Veera, Jäntti ja allekirjoittanut. Veeruska juoksi, Jäntin valmennettavat juoksivat ja Jäntti teki juttuja lehtiin. Meikä seurasi tilannetta ja ihmetteli maailman menoa.

Tiimin Veera: Se oli tähän kohtaan loistava veto. Liki max suoritus ja sijoitus. Jo etukäteen oli selvää, että sarjassa muutaman kärkijuoksijan taso on ainakin tällä hetkellä niin kova, että mitskuille ei vielä ole mahdollista. Sijoitus 7:s ja aika 15.05 vetivät Veeran ja taustajoukkojen naamat aurinkoiseksi. Upeaa oli nimittäin huomata, että tytön kestävyysominaisuudet ovat menneet selvästi eteenpäin.”Oli kyllä hyvä juoksu. Vielä viikko sitten flunssan jäljiltä Karttulassa tuntui, että ei tule tästä vkonlopusta mitään. Nyt loppuviikosta kuitenkin rupesi tuntumaan paremmalta. Eka kieppi meni tosi helposti. Mietin jo, että aloitinko liian hiljaa. Lopussa pystyin sitten hyvin iskemään”, jutteli Veera kisan jälkeen. Tytön sijoitus nousi kisan aikana eka kiepin 11 sijalta lopussa 7:nneksi.

P-Savosta top kymppiin ei Veeran lisäksi mahtunut kuin Mikkosen Samu, joka ottikin aivan loistavan juoksun jälkeen M4km:llä hopeaa. Samu juoksi fiksusti, ei hätäillyt, mutta hieman harmitteli, ettei lyöttäytynyt rohkeasti Raitasen peesiin. Samu kuitenkin nyt viimeistään näytti, että kaveri kuuluu Suomen miesten aivan kärkikastiin.

M12km: Päivän hurjin esitys nähtiin Järvenpäältä, joka otti kultaa, eikä säästellyt pätkääkään muutaman tunnin päästä olevalle nelkulle. Siinä kaveri raastoi, rynni maalilinjan yli pronssille ja jatkoi liki pysähtymättä  loppuverkalle. Sijalle 22 päätyi paluutako tekevä Rami Oravakangas, joka muutama vuosi sitten juoksi 800m sinne 1.48 tienoille. Ja olihan mukana myös tottakai Pesosen Ykä, 53v.  Kaveri veti matkan aikaan 42 min ja totesi tunti kisan jälkeen, että taas tuli käytyä juoksemassa ja syömässä makkarat.

T15v: Päivän P-Savolaiset yllättäjät löytyvät täältä, kun SiiPon Vera Nylander juoksi sijalle 11 ja Reippaan Lotta Tarvainen sijalle 19. Hienoja sijoja. Osnaottajia noin 90.

M17v: Tässäkin sarjassa juoksijoita liki 90. Hiihdossakin kova luu Eemil Helander teki puolen minuutin eron muihin. Ylivoimaa.

M22v: Robin Ryynänen vei ja muut vikisi. Yllättävää, että Kennedy Charicha hyytyi ja hyvän alun jälkeen pari vuotta sitten hurjia aikoja juossut Jiri Karjalainen keskeytti.

M4km: Reippaan joukkue oli todella lähellä mitalia. Se oli pienestä kiinni. Samun huiman juoksun jälkeen Reippaan toiseksi paras oli Hirvosen Mikko sijalla 28. Eroa Samuun minuutin verran. Eka lenkin ihan ookoo rytmiä vetänyt Holopaisen Vili keskeytti.

N6km: Tiistaina USA:n 5 vkon harjoitusleiriltä palannut Camilla R juoksi golfrataa silmiä hivelevän kauniisti ja tehokkaasti. Naisen treenimäärät ainakin riittävät. Hienoa, että Janica Mäkelä nousi pallille ja 800m:n Sara Kuivisto oli komeasti 5:s. Oona Kettunenkin oli mukana. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä. Sija 10:s ja eroa kärkeen puolitoistaminuuttia. Ei ole vielä vaikeuksien jälkeen tehoa askeleessa, mutta Oona on jo osoittanut kykynsä. Reippaan naiset olivat harmittavan lähellä joukkuemitalia. Maria oli parhaana 17:sta.

N17v, N19, N22: Saija Sepän mestaruus (19v) oli selvä jo pari vkoa sitten? Tiukilla Saija tosin joutui, sillä rajusti kehittynyt ja kovaa kympin juossut Astrid Snäll veti kovaa. Aino Kivenmäki (22v) teki muihin yli puolen minsan eron. Hopean varmisteli hiihdon A-maajoukkueeseen nouseva Johanna Matintalo. Taso ei 22v ole hirveän kova, sillä vain 5 juoksijaa meni alle Veeran ajan. N19-ikäisissä Reetta Joronen oli selkeä ykkönen. Tyttö on päässyt hyvään iskuun, vaikka on joutunut turvautumaan korvaavaan harjoitteluun. Reippaan Senja Heinonen hyvin 20:s.

Karttulan kujilta vauhtia SM-maastoihin”. Näin kai voidaan sanoa, kun vko sitten Karttulan kujilla käyneistä juoksijoista ainakin 5 juoksi Vierumäellä aivan huikean hyvin: Reetta kultaa, Saija kultaa, Samu hopeaa, Jutta 6:s ja Veera 7:s. Aikas hyvin.

Vielä eräs kommentti: Veteraaneissa M80 sarjassa SuoVa:n Niilo Korhonen otti hopeaa jääden mestaruudesta 5 sekkaa: ” Tyhmyyksissäni hävisin”, sanoi Niilo

Jotain jäi varmaan pois, mutta antaa olla…..