Karttulan Asics -katujuoksu

1.5.2017


Karttulan kujista muutamia ajatuksia:

Olipahan tuuria: Jos kisa-ajankohta olisi ollut muutamaa tuntia myöhemmin tai seuraavana päivänä, niin kisa olisi jouduttu liki perumaan tai ainakin lumitöihin olisi pitänyt ryhtyä. Nyt oli ihan kohtuu olot, tosin koleat ja tuuliset.

Kisat saatiin vietyä muutenkin hienosti läpi haastavista olosuhteista huolimatta. Siitä saa kiittää organisaattori  Miettisen Saria ja muuta talkooväkeä. Eikä ainakaan kahvion hinnat päätä huimanneet. Makkaraahan näissä kekkereissä ei tarjoilla.

Kisan kuuluttajana toimi nyt Varpaisjärven kasvatti ja kaikkien tuntema Janne Konan Heikkinen. Jääskiksen estyessä hommista Konan hoiteli kisakuulutuksen tyylikkäästi rennon sopivalla huumorilla. Hienosti vedetty. Olisko pitänyt käyttää kommentaattorina vielä TV Hartia.

M yleisen sarja hahmo oli vain muutama päivä sitten Etelä-Afrikan viiden viikon leiriltä palannut Kuopion Samu Mikkonen. Kovaa kaveri iski ja toimitsijoiden sekkarit pysähtyivät aikaan, joka jäi vain 0,6 sekkaa edellisvuoden Samun itsensä juoksemasta reittienarista. Aika on siis pitkän katujuoksuhistorian toiseksi kovin noteeraus.

Ruskettuneen Samun etelän leiri oli mennyt hyvin ja muutenkin harjoituskauden sairaspäivät ovat liki nolla, joten hyvillä mielin hän suuntaa ensin kohti SM-maastoja ja tulevan kesän arvokisoja.

Naisissa kovinta menoa esitti Suolahden Saija Seppä, joka varsinkin toka lenkillä löi kaasua pohjaan.  Tämä viime kauden sarjansa yksi kovimmista eurooppalaista juoksijoista tähtää myös arvokisoihin ja tavoitteena 4.20 alitus tonnivitosella.

Hurjan hyvin juoksi myös viime kesän Suomen mestari 17-sarjan Savonlinnan Reetta Joronen, joka Saijan tavoin pisteli matkan reittienariaikaan. Reetta paranteli Sepän 17-sarjan reittienaria hurjat 10 sekkaa. Naisten ykkönen ja äskettäin Portugalin leiriltä palannut Kuopion Maria Murtorinne oli myös hyvin nuorten naisten tuntumassa.

Tiimistä Karttulassa oli viivalla ainoastaan Veera ja katsomossa Juho. Veera starttasi flunssan jäljiltä kevään eka kisaan. Eka tonni meni noin 3.20 ja loppuaika 6.57 ja kakkossija. Ihan hyvä juoksuhan se oli. Aivan kaikkea ei Veera saanut itsestään irti, mutta nyt on paikat avattu ja tästä on hyvä lähteä kehittelemään kuntoa kohti kesää. Ensin kuitenkin SM ja pm-maastot. 

Niin….jos naisten startti (17,19,Yl) oli todella kovatasoinen, niin miesten vastaava, Samua lukuunottamatta, jäi varsin vaisuksi. Siinä vain ja ainoastaan Samu meni alle 6 minuutin. Kyllä on ajat muuttuneet sitten esimerkiksi meikän mukanaolon.

Junnuissa 13 v pojissa apmhiihdon Suomen kärkikaveri Arttu Heikkinen paineli kujilla kovaa, kuten myös 15-sarjan tyttöjen Lotta Tarvainen, jonka juoksu ja aika 3.16.1 teki kyllä ison vaikutuksen.

Kisojen osanottajamäärä oli 65 juoksijaa, joka on edellisvuotta vähemmän. Vähennys johtuu junnujen pienestä määrästä. Kun poikien 9,11,13,15 -sarjoissa oli yhteensä vain 9 juoksijaa, niin se on tosi vähän. Mistähän tämäkin johtuu? Hieno homma, että kuntosarjoihin tuli mukavasti osanottajia juoksemaan näinkin lyhyttä matkaa. Siis kuntosarjoissa oli enemmän juoksijoita kuin yleisissä sarjoissa! Ja matkana 2000m.

Miesten ja naisten yleisten sarjojen osanottajamäärät olivat pettymys. Miehissä 3 ja naisissa 2. Siis sillä ei näytä olevan merkitystä, mitä palkinnoksi saa. No nyt tämä sympaattinen Samu Mikkonen sanoi, että hän yrittää ensi kevääksi saada haastettua Karttulaan Suomen parhaimmat mailerit. Huikeaa Samu!

Ja vielä….Savon Sanomat teki ison jutun kujista. Hieno homma lehdeltä. Aloin jo kyllästyäkin tuohon Kalpaan. Jos se olisi voittanu mestaruuden, niin lehti olisi ollu sitä täynnä Juhannukseen asti. Nyt hopean jälkeen kahden perättäisen lehden ETUSIVU oli pyhitetty Kalpalle. Siihen temppuun ei yksikään yksilöurheilija pysty.

 

-Artsi

 

Myös TV Hart teki oman raporttinsa kisoista! Joten klikatkaa https://tvhart.vuodatus.net/

Kisoista Karttulan Urheiljoiden sivuilla:

https://karttu.sporttisaitti.com/asics-katujuoksu-29-4-2017/