Viikonlopun hiihtourheilua / kuntoilua eri puolella Suomea

26.3.2017

Huulirasvan voimalla(ko)!
Huulirasvan voimalla(ko)!

Viikonlopun hiihtourheilua / kuntoilua eri puolella Suomea.

 

Tiimistämme ainakin Juho, Valtteri ja Artsi laittelivat lapun rintaan viikonlopun aikana. Tapahtumien taso vaihteli SM-tasolta aina sinne kuntoilupuolelle. Eli lähdetään liikkeelle.....

Juho / Oulu:

Niin....Juho taisteli taas SM-kisoissa. Nyt siis pyssy selässä. Pe illan viesteihin ei Juho päässyt Visan joukkueeseen. Visa oli kokeneella kolmikolla jopa mitalisuosikki, mutta mitä vielä. Jo avausosuuden sähläilyt vesittivät mahikset ja lopulta sijoitus vasta 7:s. Parhaaksi savolaisjoukkueeksi ylsi Soisalon Ampumahiihtäjät, joka nuorisoketjulla Tuukka Inveniuksen johdolla oli hienosti 5:s.

Lauantaina Juho oli mukana pikamatkan startissa. Tuloksena 20:s sija neljällä sakolla. Mukana oli 42 osanottajaa ja ero kärjessä oleviin mcuppeja kiertäviin hiihtäjiin 2,5 minuuttia. P-Savolaisista Kauppisen Jarkko kiilasi hienosti 4:nneksi. Raatikaisen Antti oli 3:lla sakolla 2 sekkaa nopeampi kuin Juho.

Sunnuntain normimatka meni savolaisilta ihan penkin alle. Juhokin ampui 15 sakkoa ja Tuukka 12. Markkasen Sanna jäi sijalle 13, vaikka kärkinimet eivät olleet edes mukana. Mari ja Kaisa alkoivat valmistautua ens viikonlopun SM-hiihtoihin, jossa naiset haluavat näyttää!

"Pikamatka meni kyllä ihan hyvin. Erot kärkeen eivät olleet isot ja ammuntakin oli ihan ookoota. Ja kun suksikin kulki, niin ihan mukava maku jäi siitä. No normimatka oli mitä oli. Keli oli oikea imukeli ja tuuli oli sitä luokkaa varsinkin puuskissa, että pystyammunta oli ihan lottoa. Tällä kokemuksella homma meni haromiseksi ja tulos oli sen mukainen. Harmittaa tuo kuukauden sairastelujakso. Siinä meni kunto flunssan, kurkkukivun ja lihassäryn myötä. No nyt pidetään pikku tauko ja sitten uusin eväin ja kovin tavoittein ensi kauteen", vihjaisi Juho toimittajalle. Niin....kaikkia kuvioita ja kääk-suunnitelmia ei toimittajakaan laske julkisuuteen.

P-Savolainen kultamitalisti löytyi 14-sarjasta, jossa jälleen kerran Puijon Arttu Heikkinen vei mestaruuden 30 s erolla. Arttu-poika on tehnyt tänä talvena kovaa jälkeä! Muitakin mitaleja tuli P-Savoon kasapäin: Ainakin Henri Heikkinen, Otto Invenius, Eemi Naumanen, Santeri Kolehmainen ja  Sanna Markkanen. Lisäksi Puijon 15-ikäiset pojat viestikultaa ja saman seuran 21-v naiset viestihopeaa. Myös Juulia Laakkonen ja Tuukka Invenius jäivät mitalin viereen. Molempien mitalit kaatuivat liiallisiin huteihin.  P-S:n nuorten menestys oli siis taas kerran varsin vahva!

Valtteri / Iisalmi:

Lauantai-iltana pidettiin Iisalmessa kovatasoiset puistohiihdot. Mukana kotimaan huiput ja yleisöä noin kaksituhatta. Tunnelma oli noussut hurjaksi ja varsinkin kun kisa pidettiin keskellä Iisalmen keskustaa, niin sehän on parasta mahdollista peeärrää lajille.

Niin...tiimin Valtteri jatkoi kautta huikeissa merkeissä ja otti jälleen ykkössijan. "Hieno kisa oli. Tunnelma ihan katossa, kun oli paljon ihmisiä kannustamassa. Rata oli hyvä, mutta hiekkaa oli seassa jonkun verran. Tapahtuman järjestelyt olivat onnistuneet", sanoi Valtsu.

Tosiaan....tuollaisten kisojen järjestelyt vaativat aikas kisakoneistolta. Onneksi paljon huippuja tuli paikalle. Tosin on siinä starttirahaakin liikkunut ihan kiitettävästi. Kepakin tuli paikalle aivan viime metreillä. Alunperin Kepan piti hiihtää Ruotsissa jokin pitempi matka. Velipojan Iivon poisjäännin selitys oli flunssa. Iivo tähtää vielä tulevien viikonloppujen täsmäkisoihin.

Jeesss...minullakin oli tarkoitus mennä puistohiihtoja katsomaan, mutta Vuokatti sotki vähän kuvioita. Ja sitten huomasin, että hiihtojen kanssa yhtaikaa oli Nilsiässä esiintymässä itse Samatha Fox. Siis se povipommi. Siinä sitten unohtui koko hiihdot......

Artsi / Vuokatti:

Siis Vuokattihiihto. Tapahtuma järjestettiin nyt jo ainakin 15. kerran ja meikä on ollut aina mukana. Jälleen tuli hiihdeltyä 30 km. Pitempääkin matkaa olisi tarjolla, mutta ei arvaa ilmoittautua, kun ei tiedä kelistä. Jos sattuisi surkea keli, niin siitä tulisi tuskien taival. Nyt meni aikaa 1.47 ja siihen pitää olla tyytyväinen. Tällä fysiikalla, tällä tekniikalla ja taidolla ja sekä näillä henkisillä ominaisuuksilla ei parempaan pysty. Ed vuonna aika oli 2 min kovempi, mutta silloin oli hurjan hyvä keli. Nyt meni reidet tukkoon jo alussa. Mutta sen siitä saa, kun köpöttelee sängystä aamupalan ja "meikin" kautta suoraan baanalle.

Kalusto oli kyllä kunnossa eli huolto onnistui hyvin! Siis paremmin kuin Kyllösen Annen tapauksessa Lahdessa. Mutta nyt ei tarvinnu väkisin pudottaa ketään mistään viestistä, eikä mitään taktisia vetoja eikä teatteria tarvittu. Meikäläinen pääsee kuulema myös ensi vuoden Vuokattihiihtoon. Eikä siihen Oikut eikä muutkaan pääse vaikuttamaan.

Vuokatissa oli baanalla tuttuja ja tuntemattomia. Kovia kotimaan hiihtokasvoja ja myös muiden lajien. Uimari Jenna Laukkanen teki sunnuntain treenin hiihtämällä. P-Savolaisia oli myös paljon. Ja miksi ei, meiltä kun puuttuu tällainen tapahtuma. Niin....tapahtuma, jossa porukat lähtee lappu rinnassa matkaan ja yhtaikaa. Siinä on tunnelmaa. Eka kympillä ei muut asiat tule mieleen. Hirmu ruuhkaa, sauvaa ja suksea voi mennä poikki. Kaikkea voi sattua. Muutama vuosi sitten tulin vika 5 km juosten, kun suksen side hajosi. Oli siinä joillakin ihmettelemistä, mutta maaliin tultiin.

No niin....tässä kaikki tällä erää. Ja vielä....tuosta kuvasta.....ei noita rasvoja tartte Italian apteekista lähtee ostamaan. Niitä löytyy lähempääkin. Hyvän makuista huulirasvaa se on!! En tiedä kyllä vaikutuksista...vielä!

 

-Artsi