19-vuotiaiden SM-kisat, Savonlinna

17.8.2015

Allekirjoittanut kävi viime viikonloppuna katsastamassa yleisurheilun 19-vuotiaiden Suomen parhaiden edesottamuksia. Tässä hieman mietteitä ja nostoja kisaviikonlopun tiimoilta:

-Aurinkoinen, mutta valitettavan tuulinen keli! Lämpöä riitti hyvin lauantaina, mutta sunnuntaina oli jo hieman viileämpää. Urheillessa keli oli kyllä varmasti riittävän lämmin.

-Järjestelyt näyttivät pelaavan ainakin meikäläisen silmään ihan hyvin. Toki siihen ainoaan kioskiin muodostui välillä hieman jonoa, muttei häiriöksi asti.

-Kuuluttajat hoitivat homman tyylikkäästi kotiin!! Joni Jäntti, Janne Heikkinen sekä Toni Flink vetivät kyllä urakan ammattimaisesti, mukaan mahtui hieman vitsailua, kuin myös toisille kuuluttajille kettuiluakin :) Voittajahaastattelut toimivat myös loistavasti ja liki välittömästi lajien päättymisen jälkeen.

-Aleksi Jaakkola, moukari. Nokian poika kiskaisi vajaan 78 metriä, joka saattaa olla jopa uusi SE. Pieni epäselvyys johtuu siitä, että 250 grammaa painavammalla moukarilla on heitetty pidemmälle joskus vuonna kivi ja miekka...saa nähdä saako Aleksi nimensä SE:n haltijaksi.

-Alisa Vainio, 3000 esteet ja sileä. Molemmilla matkoilla paukusta karkuun ja huippuajat tiskiin. Ainakin esteiden jälkeen sanoi vielä, että juoksu oli vaikeaa. No jaa, tiedäpä tuosta. Hyvin luki tyttö esteitä, kiihdytti tarvittaessa hieman esteelle jarruttelun sijaan.

-Topi Raitanen, 3000 esteet. Juoksiko mies ekaa kertaa esteitä? Taisi juosta ja hyvin juoksikin. Eka tonni 2.54, siitä vauti hieman hiipui, mutta liki 9 minuutin loppuaika sekä ylivoimainen voitto. Ja vielä huonolla estetekniikalla. Huh! Mikko Hirvoselle hopeaa ja Jussi Eskolalle pronssia, näköjään rallikuski ja selostajakin pinkovat kovaa.... ;)

-Jiri Karjalainen, 1500 m. Tyylikkäästi hoidettu mestaruus. Pari kiekkaa seurailtiin muiden tekemisiä ja sitten kylmällä vauhdin nostolla muilta selkäranka poikki. Kellään ei ollut oikeastaan mitään jakoa. Vili Holopaiselle hienosti pronssia, pojan tuuletuksessa näkyi kuinka hyvältä tuntui! Kaiken mies sai kyllä irtikin, oksennusta nieli poitsu pitkään.

-Johanna Matintalo, kolme matkaa, kolme mitalia. Siinäpä riittävästi perustetta nostaa esille. Ei kyllä tehnyt tippaakaan ylimääräistä työtä matkojen aikana, 800 metrin juoksua en tosin nähnyt.

-Juho Pirskanen, 400 m ja 800 m. Kultaa ja pronssia, varsinkaan nelkun voitto ei ollut kirkossa kuulutettu, sillä tilastokärki Uutela oli myös kisassa mukana. Juholle kuitenkin hieno voitto totutun kovalla loppuvedolla. Myös kasilla Juho tuli hienosti lopun ja kuittasi sillä itselleen kolmannen sijan.

-Makkaran hinta, 1 euro. Ei lisättävää siihen.

 

Nuo nyt ainakin tuli mieleen, toivottavasti ei jäänyt mitään tärkeää uupumaan!

 

-Joni