Lapinlahden eliitin mutustelua

20.7.2015

 

 

- Yleisesti ottaen onnistuneet kisat ainakin järjestelyiden osalta. Olosuhteet olivat otollisen hyvät yhtä kunnon vesikuuroa lukuunottamatta. Parasta antia olivat kuuluttajat. P-Savon ja Ähtärin lahjat näihin hommiin eli A.Tuovinen ja R. Kuoppa-Aho osaavat hommansa. Jälkimmäinenhän on myös lahja Suomen makkarateollisuudelle. Niin tänäänkin ja makkaran syönnin A-rajat ovat pysyneet viime vuosien tasoilla.

 

- Vaikka huipputuloksia ei tullutkaan, niin kohtuullisen hyvällä tasolla liikuttiin monen lajin osalla. Siis kotimaan taso huomioiden. Myöskin parin ulkomaalaisvieraan voittotulokset olivat ihan ookoota. Toki joukkoon mahtui todella luokattomia suorituksia, kuten esimerkiksi pituuden taso. Suomalaiset jäivät kesän parhaistaan puoli metriä.

 

- M1500m: B-erässä mukana kaksi P-Savolaista. Pulkkasen Olli oli pestattu jänöhommiin ja Holopaisen Vili oli kisassa mukana. Olli veti nätisti 800m sovittuun aikaan 2.02.5 ja Vili keskeytti juoksun kierrosta myöhemmin. Vilin jalat olivat täysin tyhjät jo ennen kisaa. Kisan ykkönen Ville Heikkilä teki oman enarin ja OE:n juoksi myös A-erässä Ilari Piipponen, jonka kiri oli komeaa katsottavaa. Suomalaisten osalta hyvä kisa, sillä useampi kaveri päästeli alle 3.50 eli naisten äm een alle.

 

- N1500m: Heidi Eriksson ja Sara Kuivisto menivät alle 4.20. Heidi aloitti kisan todella varovasti, mutta loppu tuli totuttuun tyyliin. M3000m esteet: Porukka lähti tavoittelemaan MM-kisarajaa ja hyvin jänis Joonas Harjamäki aloittikin. Toka tonnilla jänön vauhti hiipui ja takasuoran esteellä Joonas veti rähmälleen siihen malliin, että ensiapuvastaava tiimin Annekin kävi jo kysymässä, onko kaikki kunnossa. Noo, Joonas on tottunut kaikenlaiseen...Kisassa hyvin aloittanut Ukonmaanahokin sippasi vika tonnilla perusteellisesti.

 

- Järjestäjiltä oli hieno idea juoksuttaa N+M 17-sarjan 800m keskellä tapahtumaa. Ja kun vielä naiset ja miehet juoksivat yhtäaikaa, niin se oli varmaan upea kokemus näille nuorille. P-Savolaisista ainakin Miida-Tuulia Kukila ja Veera Mensonen juoksivat enkat.

 

- Kyseessä olivat siis eliittikisat, mutta outoa on, että esim. N 3-loikassa kilpaili vain 3 kisaajaa, joista peräti 1 oli suomalainen. Ja muutama muukin laji oli sen laatuinen, että ei uskoisi, että kyseessä on kotimainen eliittikisa.

 

- Yleisöä ei ollut paikalla kuten parina edellisvuonna. Oliko syynä se, että se todellinen huippu tai joku Ruuskas-Antti puuttui. Harmi, sillä kyllä nähtävää riitti nytkin. Ai niin, makkara maksoi 2 euroa, kahvi samoin 2 ja pulla 1,50e.

 

- Jonilta saattaa tulla tarkempaakin raporttia, kunhan se kerkeää. Kaverilla on ollut työntäyteisiä päiviä kisojen tiimoilta.

 

Artsi