Kalevan kisat, Kuopio, sunnuntai

3.8.2014

Kalevan kisat, Kuopio

Sunnuntai

M10000m:

Mittarissa 26 astetta lämpöä, mutta onneksi aurinko ei porottanut aivan täydeltä terältä. Kisa oli varsin raastava ja 23:sta juoksijasta vain pari teki oman enkan. Rande ja Teemu onnistuivat hienosti, sillä ennätysajoista pojat jäivät vain parikymmentä sekkaa. Teemun sijoitus oli 13:sta ja vauhti pysyi varsin tasaisena koko matkan ajan. Puolimatka oli noin 15.50 ja vika tonni 3.06. Randen sijaluku oli 14:sta ajalla 32.04.41. Paras hetki oli, kun Rande iski pääryhmään mukaan, kun se tavoitti hänet kierroksella. Rande pysyi hienosti vauhdissa mukana yli puoli kilsaa. Kisan erikoisuus oli, kun maileri Anders LIndahl juoksi eka ratakympin ja otti heti hopeaa ajalla 30.06. Siinä on kaveri, joka juoksee helposti matkan alle 30 min.

M+N 800m:

Ville Lampinen hallitsi matkaa suvereenisesti. Yllättävää, että Ville ei peesaillut lainkaan, vaan päätti hoitaa homman tällä taktiikalla. Minulle ylläri oli hopeaa juossut Panu Jantunen, joka taisi tehdä ennätyksensä. Salonen ja Sandells olivat paperia tänään. Naisissa suosikkini Karin oli eilen oikeassa, kun sanoi, että nyt tuntuu jo paremmalle. Kiritaistelu oli hurja, mutta niukka voitto ennen Kuivistoa. Olisiko tytön allergiaoireita auttanut uuden suolahengityslaitteen kokeilu. Pronssille tuli selkeässä nousukiidossa oleva Matintalo.

N5000m:

Peiponen lähti paukusta ja meni menojaan. Eipä siinä sen kummempaa. Lopussa pääporukka tavoitti häntä lähinnä hurjan vikan 300m:n kirin johdosta. P-Savon Venla juoksi alussa noin 17.30 aikaa, mutta lopussa hän jätti leikin kesken. Olisiko jalka ärsyyntynyt sen verran, että hommasta meni maku. Huhu kertoi, että kevään vamma ei ole parantunut ja oliko se nyt jouduttu puuduttamaan.

Mitäs muuta:

10-ottelun mestaruuden vei Reipasta edustava Barrineau, ja vika lajin 1500m:n juoksun jälkeen pääpomo Ahtiainen ryntäsi kentällä läpi aitojen, ja otti ilon irti tästä voitosta. Hyvä Marko! P-Savolaisista Kämäräisen Sannasta tuli kisojen kaksoismestari, kun kuulakin meni tälle Alapitkän kaunottarelle (lainaus Iis Sanomista joku vuosi sitten).

Ja olipa hienoa olla Jessen ja TV Hartin kanssa seuraamassa muutamien metrien päässä, kun Minna Nikkanen tekee SE:n. Samalla tuli poseerattua televisiossa, joten huh huh. Minnan tulos on jo sellainen, että timanttiliiga rupeaa kutsumaan. Muita hyviä noteerauksia tuli korkeuspaikalta, vaikka lajivalmentaja oli jo ennakkoon haukkunut paikan.

 

-Artsi