Kalevan kisat, lauantai

3.8.2014

Kalevan kisat, Kuopio

Lauantai

800m:n alkuerät:

Kisasta ei tullut Marialle eikä Tomille mitään juhlapäivää. Maria valitteli jo ennen kisaa, että ei tunnu yhtä hyvälle kuin 1500m:llä. Maria starttasi kuitenkin rohkeasti omaan eräänsä ja kellotti eka kiepin nimiinsä noin 1.06 ajalla. Sitten alkoi puhti loppua ja muut painelivat ohi. Vikat 200m oli hankalat ja aika 2.16 82 oli varmaan pettymys. Lapinlahdella juostulla ajalla olisi tapeltu finaalipaikasta. Alkuerissä juoksi myös allergiaoireiden kanssa tuskaillut Karin Storbacka. Finaaliin tyttö meni ja Varpikkaiden revolveri haastattelussa hän totesi, että hengitys oli nyt parempaa, kuin viime viikkoina. Jospa huomenna olisi vielä parempi olo. Tomi puolestaan oli hyvin ryhmässä mukana vielä vika kaarteen alussa, mutta sitten ei rahkeet riittäneet. Loppuaika 1.55.70 (400m 57.5) ei riitä näissä karkeloissa jatkopaikkaan.

M esteet:

Tästä näytelmästä tuli P-Savolaisittain yksi hienoimmista. Hahmoksi nousi Klemolan Väinö, joka itseasiassa teki ennakkokaavailujeni mukaisen juoksun. Väinö nostatti savolaisyleisön tunnelmaa kamppailemalla varsin pitkään jopa mitaleista. Vika tonnilla kunto ei aivan kestänyt, mutta tuloksena upea 8:s sija ja oma enkka parani selvästi. Pojan tonnit epävirallisesti 3.00-3.20-3.14. Kisa oli varsin mielenkiintoinen, eikä mitalisijat karanneet Väinöltä kuin reilun 10 sekan päähän. Nyt vaan Väinö ajatukset seuraavaan kauteen ja panostusta nimenomaan esteisiin. Sieltä se tulee!

N esteet:

Sandra lähti vetämään ajatuksena hinata muita EM-rajan alle. Kisasta tuli kuitenkin dramaattinen, kun jo rajan rikkonut Lehtisen Jossu kompuroi ja meni rähmälleen. Vähän ajan päästä hän ontui radalta ja moni huokaisi syvään, että taasko Johannalle kävi näin. Kisan päättyttyä naisen jalat olivat "siteissä ja paketissa", mutta aviomies Tuomo totesi, että ei hätää, ei pahempaa. Tästä ehkä selvittiin. Onneksi. Toinen kisan dramaattinen hetki koettiin, kun Minttu Hukka Sandran peesissä väsähti pahoin. Jossain vaiheessa alkoi näyttää, että ohje "aina vasempaan" ei ole enää hanskassa. Lopulta Minttu kierrosta ennen maalia jätti leikin kesken. Sandran juoksua on ilo katsoa, mutta se vesieste!

Mitä muuta lauantaina:

Paljon viime vuosina junnuhuippuja tuottava Maaningan Mahti sai tänään hienon palkinnon, josta vastasi Miettisen Jonna moukarissa. Hieno palkinto Jonnalle kovasta työstä ja kun se tulee aikuisten sarjassa, niin se on arvostettava juttu. Ja huomenna Ruuskas Antti kuulema näyttää, että ei tartte enää pelleillä valintakuvioilla.

Jos eilen naisten kympillä mitalikolmikko maaliintulon jälkeen kiersi kunniakierrosta hienosti juhlien, niin tänään esteiden jälkeen Harjamäen Joonas otti kaiken ilon irti mitalista. Kisan jälkeen kaveri juoksi joka katsomossa ja halasi ystävät ja kylänmiehet. Ilonpitoa parhaimmillaan ja Harjamäeltä kaikki luontuu maan ja taivaan välillä. M esteissä muuten juoksi Mikko Virta, jolle tämä Kalevan kisa finaali oli peräti 22:s. Aivan upeaa!             

Seipäässä maamme "ykköspari" Salomäki ja Bergius jäivät ilman tulosta! Niin...onko se yllätys ainakaan Bergiuksen osalta. Salomäki osoitti miehen merkkejä toteamalla, että hänelle ei tartte EM-lentolippuja varata.

Ahtiaisen Markolle isot kiitokset. Marko tietää varmaan, mistä kiitokset tulee. Puhuimme urheilun kritiikistä sekä kriitikoista ja tässä taas pikku vinkki: Vaikka katsomot eivät olleet tänään täynnä, niin olisiko huomiseksi syytä miettiä, miten WC-jonoja saataisiin lyhyemmiksi. Nyt taisi yks jos toinenkin hermostua ja osa lirautella housuihin, kun jonossa sai seistä 15 minuuttia, ennenkuin pääsi tarpeilleen. Myös kahvijonot oli pitkät, mutta makkaraa (2e) tuli syötyä ja kahvia ja pullaa (3e).

 

-Artsi