Kalevan kisat, Kuopio, perjantai

1.8.2014

Kalevan kisat, Kuopio

M1500m:

Voi harmitus! Samu meni nurin 900m:n juoksun jälkeen. Poika totesi kisan jälkeen: Kyllähän tuo harmittaa, sillä meno tuntui älyttömän helpolle. Yritin pyllähdyksen jälkeen saada kärkeä kiinni, mutta eihän se enää onnistu, kun vielä alkaa kirivaihde.  Samu oli juuri ennen kaatumista noussut aivan kärkiasemiin, joten olisipa tullut mielekäs loppu. Vauhti oli tyypillistä taktikointia, sillä 800m:n väliaika painui 2.16 päälle. Loppu tultiin kyllä melkoista haipakkaa, mutta veikkaanpa, että vähintään 8:s sija olisi ollut Samulla otettavissa. Keskisalo otti odotetun voiton, mutta muun muassa vauhtijuoksussa taatusti mitaleilla oleva Anders Lindahl jäi nyt 5:nneksi.

N1500m:

Luulin, että tästä tulee vauhtikisa, mutta pahasti meni pieleen. No viimeiset 500m kyllä mentiin niin kovaa, että heikompaa hirvitti! Sandra näytti jälleen kirikykynsä, ja hyvää tekee EM-kisoja ajatellen. Maria M juoksi hienosti pisteille, johon hän itsekin oli tyytyväinen. Tosiaan 8:s sija oli loistava suoritus liki 20 juoksijan joukossa. Mietinpä vaan, että olisiko sijaluku parantunut, jos olisi juostu eka pari kieppiä 10 sekkaa kovempaa. Nyt väliaika oli 2.32 ja kun tonnin kohdalla pistettiin nopeat solut liikkeelle, niin siinä tuli Marialla vaikeuksia. Mutta on muistettava, että noinkin hitaan alun jälkeen Marian aika 4.35 on hyvää luokkaa. Ennätyksestä jäätiin vain 4 sekkaa. Seurakaveri Venlan aika oli 4.42 ja sijoitus 15:sta.

N10000m:

Kisa juostiin päivän kuumimpaan aikaan. Puolimatkaan mentiin liki 18 minuuttiin ja vasta 30 min juoksun jälkeen Oona K lisäsi höyryä. Lammisen Minna pysyi kuitenkin hyvin imussa ja hoiteli homman monien vuosien kokemuksella kotiin. Oona juoksi lenkkareissa, sillä paranemassa oleva rasitusmurtuma ei kestä vielä piikkarijuoksua. Kisassa juoksi muuten 8:nneksi 40-vuotias Johanna LIndholm, joka on aikoinaan edustanut Suomea MM-hiihdoissa.

M5000m:

Taso on jo sellainen, että vain neljä oikeasti suomalaista juoksijaa meni alle 15 minuutin. Ja tämä kisa ei ollut mikään taktiikkajuoksu ja juostiin jo kohtuu olosuhteissa. Eräs kaveri ehdotti jo sitä arkun ostoa, jonka uhkasin tuoda kentälle jo pari vuotta sitten.  Ei kai auta muu, kuin ruveta toimeen.

Mitä muuta perjantaina:

Onko Vänärin rata hidas, vai onko pikamenijät hitaita, mutta ei kovin kummoisia noteerauksia tullut satasen finaaleissa!  N nelosella Katri Mustolan juoksu tulee olemaan kyllä kisojen kovin ylläri. Ja P-savolaisittain kovin juttu oli Sannan kiekkotulos. Jospa Sannan pää kestää nyt EM-kisojen karsinnassa. Tuollainen tulos ja se olisi siinä.

 

-Artsi