Savo-Gamesien napostelut

21.7.2014

M800 B-erä:

Kisa vedettiin vesikuuron jäljiltä märällä Mondolla. P-savolaisista Röpi veti eka rundin 56.3. Röpin upea meno jatkui takasuoralle, mutta sitten tahti hieman alkoi takkuamaan. Loppusuoralla meikäläisten parhaaksi ja kakkoseksi nousi hurjan irtiottokyvyn omaava nuori Sami H, joka iski tiskiin upean enarin 1.55.57. Röpi juoksi 3:nneksi 1.56.04. Olli juoksi 1.56.96 ja Konan 1.57.47. Ei siis aivan ennätyksiä, mutta kuten Konan sanoi: "kun vika 200m saisi tulemaan paremmin, niin siinähän se. Nytkin Sami paineli 200m ennen maalia ohi ja juoksi noinkin komean ajan.

N800m:

Maria lähti hyvillä fiiliksillä mukaan ja lopputuloksena enari 2.12.61. Paras suomalainen Aino Paunonen teki myös enarin 2.07. Marian 200m pätkät olivat omegan mukaan noin 31.5-33.5-34.6-33.0. Tyttö oli tyytyväinen kisaan, vaikka jalat eivät aivan parhaimmillaan ollutkaan. Kalevan kisoissa tähtäimenä on sekä 1500m että 800m.

M1500m:

Meno oli kovaa ja Samu ja Vili olivat tiukassa paikassa. Samu aloitti rohkeasti ja veteli pitkään siinä aivan Jukka Keskisalon takana. Lopussa eroa tuli tottakai vielä jonkin verran, mutta Samu jaksoi aivan upeasti loppuun asti ja kellotti komean ennätyksen 3.52.30. Samun täysin epävirallinen 400/800m oli 1.01/2.03. Eli siinä juostiin eikä meinattu. Kisa oli muutenkin suomalaisittain upea, sillä mukana 11 suomalaista, joista ainakin 6 teki oman enarin. Vilillä ei Mondolla kulkenut, mutta urheilussa on välillä hetkiä, jolloin kurkistetaan sitä montun pohjaa ja sitten kivutaan sieltä ylös.

M5000m:

Ison-Teemun kenraali kalevalaisiin. Ei aivan parasta, sillä lopussa vauhti hiipui sen verran, että 15 min raja jäi rikkomatta. Tonnien väliajat olivat: 2.59-3.02-3.01-3.02-3.11. Loppuaika siis 15.15.62. Kisassa oli mukana myös viikolla tonnin 2.28 juossut nuori Ryynäsen Robin, joka veteli neljä ekaa tonnia tarkasti 3.00 ja vikan 2.49. Tavoite oli alle 15minuuttia ja varman päälle lähdettiin liikkeelle, totesi pojan isä tyytyväisenä.

Mitä muuta Mondo-Areenalla:

Kisoissa ei ollut moukarinheittoa, mutta heittopaikan vieressä, kentän sisäpuolella, istuskeli tuolissa hieman tukevampi kaveri. No kaikki arvaa kuka? No tietenkin Kenian poikien manageri. Kaikki eivät kentän sisäpuolelle pääse, mutta Antti pääsee. Hienoa!

Kaikilla ei kulje. Juttelin pitkät tarinat yhden lupaavimman juoksijan Karin Storbackan kanssa.  Vaikeudet harmittaa, sillä Karin on harvinaisen avoin ja fiksu tyttö. Kaikkea jorinoita ei ole tarkoitettu julkaistavaksi, mutta syy tämän hetken vaisuuteen löytyy allergiaoireista. "Pari viikkoa sitten tulleet helteet iskivät päälle sellaiset vaikeudet, että ei mitään väliä. Olisi pitänyt jättää tämä kisa juoksematta"...ja sen kyllä näki jo verryttelyssä, sillä niin tahmeaa oli askellus.

Olosuhteet olivat huikeat. Pikku vesikuuro alussa ei vaikuttanut oikeastaan mitenkään. Lämpöä riitti ja tuulta ei ollut lainkaan. Omia ennätyksiä tehtiin tukuttain, mutta ne isot tulokset jäivät tekemättä. Yleisöä ei minusta ollut niin paljon kuin viime vuonna, vaikka kaikki parkkipaikat tuntuivat olevan täynnä.

Tiimistä paikalla näkyi meikän lisäksi ensiapuvastaava Anne ja  huippujen kanssa yhteyksiä luonut Joni.  Kovista tyypeistä Rikua ei paikalla näkynyt, sitä vastoin TV Hart oli tottakai antamassa asiantuntevia lausuntoja. Ja olihan siellä monia muitakin tyyppejä, joten juttua riitti. Ja kun vielä mainitsen, että en ostanut kuin yhden makkaran (2e), niin siinä kaikki näin nopeasti ajateltuna.

Artsi