Maakuntaviestijuoksu kirmailtiin Karttulassa

6.10.2012


Jesse ja Juho kaverisarjan voittajina.
Jesse ja Juho kaverisarjan voittajina.
Pomo.
Pomo.
Mr. Ääni
Mr. Ääni

Vauhdin hurmaa!
Vauhdin hurmaa!
Rane.
Rane.
Haastattelija Heikkinen työssään.
Haastattelija Heikkinen työssään.
Paikoillenne...
Paikoillenne...

Pojat tuumivat kisaansa tuoreeltaan.
Pojat tuumivat kisaansa tuoreeltaan.
Vaihtoalueella tapahtuu.
Vaihtoalueella tapahtuu.
Satu ja Riku.
Satu ja Riku.
Reippaan miehet voittajina maaliin.
Reippaan miehet voittajina maaliin.
Palkintoja jaettiin paljon!
Palkintoja jaettiin paljon!Pohjois-Savon maakuntaviestijuoksu 6.10.2012

Tämän vuotinen maakuntaviestijuoksu on ohi. Ihme ja kumma, mutta kisat vietiin läpi sateettomassa säässä. Jopa aurinko pilkisteli. Reitti oli sama kuin viime vuonna, mutta nyt vaativuutta lisäsi radan märkyys ja pehmeys. Tunnelma nousi kisa-alueella ajoittain mukavaksi. Siitä pitivät huolen pääkuuluttaja Harlen Ami ja haastatteluista vastannut Heikkisen Janne, jota myös Jääskeläisen Joni tuurasi. Janne totesikin varsin osuvasti, että urheilu on suurta draamaa! Hyvin sanottu.

Kisat avasi kaveri-ja perhesarjat, joissa oli hienosti 17 joukkuetta. Kaverisarjan ylivoimaiseen voittoon juoksivat Varpikkaiden tiimistäkin tutut Juho ja Jesse yhdessä Rönkön Minnalla. Joukkueen osuva nimi oli Top Team JMJ. Näin joukkue juhlistaa iltaa 120 euron potti taskussa. Juho tykitteli avausosuuden 3.06. Kakkoseksi juoksi Team Ahmon joukkue.

Perhesarjassa Haataisen huippukova kolmikko otti voiton. Kirsi, Jouni ja Matti...siinä sellaisia nimiä, joiden ennätykset mm.800m:llä ovat hurjan kovat. Seuraavaksi juoksi samoin kovakuntoista sakkia, kun Jääskeläisen perhe otti kakkossijat. Ja kun tulosliuskaa vilaisee, niin todella kovakuntoisia perheitä oli myös seuraavilla sijoilla. Vaikka meno näissä kaveri-ja perjesarjoissa oli kärjessä kovaa, niin näissä sarjoissa nähtiin sitä oikeaa puulaakihenkeä ja liikkumisen riemua, mitä toivoisi näkevän enemmän.

12-ikäisten tyttöjen sarjan voittoon juoksi kisoihin hienosti joukkueita tuonut Nilsiän Nujakka. Joukkue johti kisaa koko ajan voittaen MaaMa:n noin puolella minuutilla. Nilsiältä upea piristysruiske. Kovimman yksityisajan teki Meiju Eskelinen 3.58.

Poikien vastaavassa sarjassa nähtiin ylivoimainen esitys, kun LeVi:n nelikko murskasi muut. Jo avausosuudella Johannes Harakka ratkaisi pelin kovimmalla yksityisajalla 3.23 ja kun ankkurina oli vielä Roni Tirkkonen, oli ylivoimainen voitto selvä. Kolmossijan otti LaVe.

16-ikäisissä Kuopion Reipas ratkaisi kisan voiton 3:lla osuudella, kun siihen asti kärjessä juossut LeVi joutui antautumaan Samu Mikkosen hurjan juoksun edessä. Samu tekaisi 3km:n ajaksi 11.00 ja 1,5km:n kovin oli Reippaan Sami Hänninen 5.39. Reipas oli kisassa ylivoimainen ja 3:s oli KiuUrh.

Miesveteraaneissa MänVe:n Kari Partanen loi joukkueelle alkutahdit eikä porukka luopunut piikkipaikasta koko aikana, vaikka KiuUrh pysyivät hyvin tuntumassa. MänVe otti siis jälleen tämän sarjan piirin ykkösseuran paikan haltuunsa, sillä nyt jäi 3:nneksi viime vuoden ykkönen RRR. 3km:n nopeimman ajan juoksi Juha Sikanen ja 1,5km:n Asko Kumpulainen.

N16-sarjan viestimestaruuden vei MaaMa. Avausossuudella kärkeen rynni VarkKv:n Niina Ollikainen, joka juoksi 1,5km:n kovimman ajan 6.43. Toisella osuudella kärkipaikka vaihtui, kun Iiris Moisio Reippaasta nosti seuransa värit piikkiin. Seuraavalla osuudella puolestaan Veera Valta pisti MaaMa:n värit kärkeen kovimmalla yksityisajalla 13.13 ja ankkuri Veera Mensosella oli helppo työ pitää ykköspaikka. Kakkonen Reipas ja kolmonen VarkKv. Tässä sarjassa nähtiin kuitenkin Suolahden Urhon toimesta sellaista menoa, että P-Savolaisilla seuroilla on vielä tekemistä. Suolahden kvartetti oli mykistävän ylivoimainen ja tekaisi ajan 39.13 ollen yli 2 min nopeampi kuin muut. Upeaa nähtävää Suolahden nuorilta tytöiltä.

Nveteraaneissa Kiuruveden Jänne juhli villisti upeaa suoritustaan. Mitalisijat ratkaistiin jo avausosuudella, kun Marja Kemiläinen pisti kaasut pohjaan ja toi joukkueen selvässä johdossa ajalla 6.33. 3km:n osuuden veti nopeiten Tarja Viertorinne 13.18. Kiuruvesi oli murskaava, sillä kakkonen RRR jäi liki 3min. Kolmas oli SiiHs.

Naisten sarjan voitosta käytiin hurja kamppailu. LeVi:n Katja Kainulainen repäisi avauksessa 17 sekunnin eron muihin. Kakkososuudella Reippaan Venla Mäkäräinen ajoi Sanna Markkasen kiinni ja toi vihreän myrskyn 9 sekunnin johdossa. 3 osuudella LeVin Marja Miettinen juoksi taas Reippaan väkisin kiinni ja paineli rajulla tahdilla karkuun. Ankkuriosuudella Reippaan Maria Murtorinne otti yli puolen minuutin eron kiinni ja toi joukkueensa 6 sek erolla mestariksi ennen LeViä. Marian ankkuriosuus oli 6.12. Miettisen Maria oli 3km:n nopein ajalla 12.32. Viestin kolmas oli VieKo.

Miehissä kärkijoukkueet juoksivat kovemmat ajat kuin viime vuonna. Avausosuudelta kärjessä tuli Reippaan Pasi Ronkainen. Sitten kärkeen nousi Kiuruvesi Asko Kumpulaisen hyvän juoksun ansiosta. Tällä osuudella näyttävimmän juoksun teki LeVi:n Holopaisen Vili, joka nosti porukan 7:ltä sijalta 3:nneksi. 3:lla osuudella LeVi:n kaiken kokenut Teemu Toivanen nosti seuran piikkiin, jota se piti aina ankkuriosuudelle asti. Viimeisellä osuudella Reippaan Matti Röppänen ei jättänyt mitään loppukirin varaan, vaan ratkaisi pelin heti kättelyssä tuoden vihreät värit mestaruuteen. Näin viime vuoden hopea vaihtui kultaan. Loistavan kisan juoksi myös LeVi:n kuusikko ja kolmas oli KiurUrh. 1,5km:n nopein oli Röpi 5.31, 3km:n nopein Vili 10.58 ja 4,5km:n Teemu 15.49.

Maakuntaviesti kokosi tänäkin vuonna yhteensä 80 joukkuetta. Kiuruvedeltä, Vieremältä, SiiHs:lta ja Levi:ltä oli eniten porukkaa. Mutta jos 100 joukkuetta saataisiin mukaan, niin silloin esim Iisalmen Visan, Pielaveden ja Suonenjoen pitäisi herätä. Näistä seuroista ei ollut yhtää joukkuetta ja LaVe:stakin vain yksi joukkue.

-Artsi