Satulle hopeaa ja pronssia SM-halleista

25.2.2012


Tänään alkoivat nuorten SM-hallikisat Kuortaneella. Vipinää ja huisketta riitti, sillä osanottajia oli kisoissa noin 700.

Tiimistämme oli mukana Satu ja avauspäivän lajina oli N17-sarjan 800m. Kisa juostiin kahdessa erässä ja Satu pääsi juoksemaan A-erään. Kisassa lähdettiin pitämään hyvää vauhtia, sillä vauhdittajana oli naistenkin SM-halleissa menestynyt Nea Pronin. Ensimmäinen 200 metriä oli noin 33 sekkaa ja puolimatkan väliaika Satulla oli noin 1.08. Satu oli vielä siinä vaiheessa toiseksi viimeisenä kärjestä selvästi jääneenä. 300 metriä ennen maalia Satu aloitti nousun kohti kärkeä ja mitaleille tyttö nousi viimeisen kaarteen alussa. Voittaja Pronin oli selvä ykkönen ajalla 2.16.92, mutta Satu jäi hopeasta enää puolisen sekkaa. Satun aika oli siis komea 2.19.88 ja entinen enari parantui reilut 2,5 sekkaa. Huima juoksu siis ja ensimmäinen SM-mitali juoksusta. Ja huomenna Sarun urakka jatkuu eurooppalaisella maililla.

P-Savolaisista kestävyysjuoksijoista hyviin suorituksiin ylsivät myös 17-sarjan pojissa Samu Mikkonen ja nuori Vili Holopainen. Samu oli 800m:llä 7:s ajalla 2.05.36 ja Vili 13:sta ajalla 2.07.61. Molempien ajat ovat omia ennätyksiä.

 

 SM-hallit / toinen kisapäivä:

Tiimimme Satun viikonloppu jatkui tänään huimissa tunnelmissa, kun eilinen pronssi kirkastui hopeamitaliin. Kyseessä oli N17-sarjan 1500m. Kisan kulku oli sellainen, että Linnea Harala veti porukkaa tasaisesti 5 min loppuaikaa tähtäävällä vauhdilla. Kakkosena tuli Johanna Matintalo ja 3:ntena Satu. 800 metrin jälkeen Satu pisti vilkut päälle ja meni piikkiin. Samalla Matintaloa lukuunottamatta muut alkoivat vähitellen putoamaan kyydistä. Satu johti kisaa aina viimeiselle rundille saakka, jolloin tämä eilinen Hopeasompa hopeamitalisti Matintalo irtosi selvään voittoon. No Matintalon nopeus on sitä luokkaa, että moni muukin Suomen naisjuoksija olisi ollut vaikeuksissa. Satun hopea irtosi ajalla 4.53.97. Satulta siis taktisesti kypsä juoksu ja ennätyskin jäi sen verran lähelle, että hieman kovemmalla alkuvauhdilla sekin olisi mennyt rikki. Tosin aika ei näissä kisoissa ole se ykkösasia. Joka tapauksessa kisat osoittivat että Siilin tyttö on iskenyt lähelle Suomen kärkeä ja mielenkiinnolla jäämme odottelemaan kevään SM-maantietä Kuopiossa.

P-Savolaisittain kisojen kovin jytky tuli M17-sarjan 1500m:ltä, jossa Reippaan Samu Mikkonen iskeytyi heti startista kärkeen, johti koko matkan ja voitti kultaa omalla enarillaan. Kova suoritus tältä Seppo Paunosen valmentamalta nuorukaiselta. Muita mitaleja ei kestopuolelta P-Savoon tullut, sillä mm. KUopion Reippaan tytöt eivät juosseet sairastumisten vuoksi.

Naisten kaseilla juostiin kovinta kyytiä 19-sarjassa, jossa hiihtoladuillakin kovaa menevät Anette Haukilahti ja Oona Kettunen ottivat yhteen. Haukilahti tykitti heti startista kärkeen ja kun Kettunen jäi suorastaan telineisiin ja hännille, oli homma selvä. Eka 400m Haukilahdelle hurja 1.03. Miesten puolella mentiin kovaa myös 19-sarjassa. Siinä Ville Lampinen veti porukkaa eka 400 metriä aikaan 53.7 ja jaksoi komeasti myös loppuun asti. Loppuaika noin 1.55. M22-ikäisisten 3000m:llä Sundell juoksi kovan ajan 8.18 ollen täysin suvereeni. Samaan ylsi vastaavassa sarjassa Kaisa Tyni.